Gazete Vatan Logo

KPSS ortaöğretim ve önlisans tercih kılavuzu yayınlandı!

KPSS ortaöğretim ve önlisans tercih kılavuzu dün ÖSYM'nin yaptığı duyuru ile resmen başladı. KPSS tercih işlemlerini adaylar 30 Aralık tarihine kadar internet üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca KPSS'de bu yıl ilk kez uygulanan Güvenlik soruşturması uygulaması başlatıldı.

KPSS ortaöğretim ve önlisans tercih kılavuzu yayınlandı!

Milyonlarca adayın merak içinde beklediği KPSS tercih süreci dün ÖSYM tarafınan yayınlanan KPSS ortaöğretim ve Önlisans tercih kılavuzunun yayınlanması ile resmen başladı. Adaylar KPSS tercih işlemlerini resmi site üzerinden 30 Aralık saat 23:59 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler. Ayrıca KPSS'de bu sene ilk kez uygulanacak olan güvenlik soruşturması uygulaması başlatıldı.

KPSS tercih süreci başladı

Adaylar, KPSS sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına ikinci yerleştirme için tercihlerini bugünden itibaren 30 Aralık'a kadar yapacak

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ikinci yerleştirme için adayların tercihleri bugünden itibaren, 30 Aralık'a kadar alınacak.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Adaylar tercihlerini, bugünden itibaren 30 Aralık'a kadar internet yoluyla ÖSYM'ye gönderecek. Tercih işlemleri, 30 Aralık'ta saat 23.59'da sona erecek.

Adaylar, tercihlerini, KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacaklar.

KPSS tercihlerinde bir ilk: Güvenlik soruşturması

KPSS tercih kılavuzu ÖSYM üzerinden yayımlandı. KPSS ile kamuya yerleştirilecek adaylar ilk defa güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak.

KPSS'ye giren milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği tercihler bugün itibariyle başladı. Ancak kılavuzu inceleyen adaylar hayal kırıklığı yaşadı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 70 bin civarında kamu personeli ihraç edilirken, KPSS ile alınacak personel sayısı 2 bin 51'de kaldı.

Bu personelin bin 148'i lisans, 752'si önlisanas, 151'i ise ortaöğretim mezunları arasından alınacak. 30 Aralık'a kadar sürecek olan tercihlerde bu yıl bir ilk uygulandı. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzdaki boş kadrolardan herhangi birini tercih eden ve gerekli şatları taşıyan aday için güvenlik soruşturması yapılacak. Soruşturması olumsuz çıkan adayların yerleştirmeleri iptal edilecek. Geçmişteki KPSS tercihlerinde uygulanmayan bu güvenlik soruşturması, tüm boş kadrolar için geçerli olacak.

Haberin Devamı

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN O DUYURU

KPSS 2016/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.
Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.
Adaylara saygıyla duyurulur.

Haberin Devamı