Gazete Vatan Logo

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tercihler ne zaman?

KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ÖSYM'e çevrildi. Peki KPSS ortaöğretim tercihleri hangi tarihte başlayacak? Adayların merakla ve heyecanla beklediği KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tercihler ne zaman?

KPSS ortaöğretim sonuçlarını haberimizdeki linkten sorgulayabilirsiniz. KPSS ortaöğretim tercihlerinin ne zaman başlayacağı merak edilirken, tercih kılavuzu da henüz yayınlanmadı.

KPSS SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları "sonuc.ösym.gov.tr" adresi üzerinden yayınlandı. Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sonuç ekranına ulaşabilecek.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.