Gazete Vatan Logo

KPSS ortaöğretim sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sınavı merakla bekleniyordu ve bugün tamamlandı. Sınavda ter döken adaylar şimdiden soru ve cevapların yayınlanacağı tarihi araştırmaya başladı. KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının belli olacağı tarih de duyuruldu.

KPSS ortaöğretim sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sınavının tamamlanmasının ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki KPSS ortaöğretim sınavının soru ve cevapları adayların erişimine ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLADI?

KPSS ortaöğretim sınavı yarın sabah 10:15'te başlayacak adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek olmak üzere toplamda 120 soru yöneltilecek. 130 dakika süre içerisinde KPSS ortaöğretim sınavına giren adaylar soruları yanıtlmaya çalışacak. KPSS ortaöğrretim sınavına girecek olan adaylar 10:00'dan sonra sınav salonlarına alınmayacak. Öte yandan adayların sınava gelirken sınav giriş belgeleri ve Nufüs cüzdanlarını yanlarında bulundurması gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan bütün sınavlarda olduğu gibi bu sınavdada bozuk para, saat, kalem vb içerikler sınav salonlarına alınmayacak. Adayların sınava gelirken bu kuralları dikkate alması mağduriyet yaşanmaması adına büyük önem taşıyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

KPSS orta öğretim sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirlendi. ÖSYM resmi takvime bakıldığında KPSS orta öğretim sınav sonucunun 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı