Gazete Vatan Logo

KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman bitecek?

KPSS ortaöğretim başvuruları sürüyor. 3 Temmuz'da başlayan KPSS ortaöğretim başvuruları 19 Temmuz'da tamamlanacak. Peki öğrencilerin büyük merakla araştırdığı KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır?

KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman bitecek?

KPSS ortaöğretim başvuruları alınmaya devam ediyor. Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren KPSS başvuruları için son gün yarın! Peki KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır?

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHİ

KPSS ortaöğretim sınavı 7 Ekim 2018'de gerçekleştirilecek. 10:15'te başlayacak olan sınav 130 dakika sürecek. KPSS ortaöğretim sınavı için başvuru ücreti olarak adaylar 60 Türk Lirası ödeyecek.

KPSS BAŞVURU İŞLEMLERİ

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir.

Haberin Devamı

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını

tamamlayacaklardır.