Gazete Vatan Logo

2016 KPSS Önlisans sonuçları açıklandı! (sonuc.osym.gov.tr)

ÖSYM tarafından 16 Ekim 2016'da önlisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. Merakla beklenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına ÖSYM resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) yer alan bir sorunun da iptaline karar verildi.

2016 KPSS Önlisans sonuçları açıklandı! (sonuc.osym.gov.tr)

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda, genel kültür testinin temel soru kitapçığında yer alan 12'nci sorunun iptal edilmesine karar verildi.

İptal edilen soru, ilgili testte en az 1 cevabı bulunan tüm adaylar için "doğru cevaplanmış" kabul edilerek, 2016 KPSS ön lisans değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Sınav sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

KPSS ÖN LİSANS 2016 SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'NİN 2016 KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMASI
16 Ekim 2016 tarihinde ön lisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2016-KPSS Ön Lisans) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; Genel Kültür Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 12. sorusunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
Sınav sonuçları, 8 Kasım 2016 tarihinde saat 16:30'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı