Gazete Vatan Logo

KPSS önlisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvuru tarihleri

KPSS önlisans başvuruları alınmaya devam ediyor. 28 Ağustos'ta başlayan KPSS önlisans başvuruları 12 Eylül'e kadar devam edecek. KPSS önlisans başvurusunda bulunmak isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilecek.

KPSS önlisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvuru tarihleri

KPSS önlisans başvuruları alınmaya devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren KPSS önlisans başvuruları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınmaya devam ediyor. 28 Ağustos'ta başlayan KPSS başvuruları 12 Eylül tarihinde son bulacak. Adaylar KPSS önlisans sınavı için 60 lira başvuru ücreti ödeyecek

2.1. BAŞVURU KOŞULLARI

Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak,sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

DİKKAT: Adayların mezun oldukları en üst öğrenim düzeyinden sınava girmeleri gerekmektedir. 2018-KPSS Lisans Sınavına son başvuru tarihi itibarıyla (21 Mayıs 2018 ve öncesinde) lisans diploması almaya hak kazanan adaylar, 2018-KPSS Ön Lisans Sınavına başvuramazlar. Bir adayın birden fazla öğrenim düzeyinden (lisans, ön lisans, ortaöğretim) KPSS’ye katılması mümkün değildir. 2018-KPSS Lisans Sınavı veya 2018-KPSS Ortaöğretim Sınavına başvurmuş adayların, 2018-KPSS Ön Lisans Sınavına başvuru yapmaları sistem tarafından

Haberin Devamı

engellenecektir.