Gazete Vatan Logo

KPSS önlisans 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans 2016 sınavına binlerce kişi katıldı. Şimdi ise tüm adayların gözü açıklanacak olan KPSS sonuçlarına çevrildi. Peki KPSS önlisans 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans 2016 sınav sonuçlarının yayınlanıp yayınlanmadığı merak konusu oldu. ÖSYM KPSS sonuçları için henüz açıklama yapmadı. KPSS sonuçlarıyla ilgili resmi bir açıklama yapıldığında haberimizde olacak.


KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS Ön Lisans Sınavı açıklandığı tarihte, ÖSYM resmi internet sayfasına giriş yapınız. Ana sayfada bulunan Haberler ve Duyurular bölümünde 2016-KPSS Ön Lisans Sınavı sonuç ekranı bağlantısını görebilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra ÖSYM şifresi ve T.C. Kimlik No ile KPSS Ön Lisans Sınavı sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz.

2016-KPSS Ön Lisans Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı ÖSYM resmi internet sayfasından yayımlanmıştır. ÖSYM resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfada bulunan Sınavlar menüsünden KPSS’yi seçiniz. Açılan sayfanın hemen sağ kısmında oluşan menüden Sınav Soru ve Cevapları bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra tüm KPSS sınavlarının Temel Soru Kitapçığı ve Cevap anahtarını bu sayfadan görüntüleyebilirsiniz.
2016-KPSS Ön Lisans Sınavı henüz açıklanmadı fakat önümüzdeki günlerde açıklanması muhtemel görülmektedir. Adayların sınav sonuçlarını düzenli olarak ÖSYM resmi internet sayfasından takip etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans Sınavının Geçerli Sayılması İçin Gerekenler

• Adayın öncelikle sınavdan önce belli olan atandığı salonda sınava girmesi,
• KPSS Ön Lisans sınavı sırasında bizzat kopya çekme veya kopya çekilmesine yardım etmemesi,
• Sınav başlamadan hemen önce sınavdan önce çıkarılan sınav giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
• Sınavda dağıtılan cevap kâğıdındaki gerekli boşlukları doğru olarak doldurup kodlaması,
• Sınav cevap kâğıdında bulunan T.C. Kimlik numarası doğru yazması ve kodlaması,
• Sınav sona erdikten sonra kontrol etmiş olduğu soru kitapçığını ve beraberinde cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,
• Sınav sırasında sınav salonunda sınav görevlileri tarafından belirtilen uyarılara uyması,
Bunların haricinde sınav görevlileri ve sınav kâğıdında bulunan kurallara adayın uyması zorunludur. Bu kuralların herhangi birisine uymayan adayın sınavı kesinlikle iptal edilecektir.

Haberin Devamı

Sınav İtirazları

KPSS Ön Lisans Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra sınavlarının incelenmesini isteyen tüm adaylar, sonuçlar ÖSYM internet sayfasında açıklandıktan sonra on gün içerisinde itirazda bulunabilirler. İtirazlar ÖSYM internet sayfasında bulunan Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak yapılmalıdır. İncelemenin haricinde sınav sorularıyla ilgili itirazlar ise sınav tarihinden itibaren üç iş günü içerisinde yapılmaktadır. Sorulara itirazda da Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılmalıdır. İtirazda bulunan adayın dava hakkı gözetilerek on günlük süreçte zaman aşımı süresi durdurulmaz. Adaylar inceleme için itiraz masrafı ödemeleri gerekmektedir. İtiraz masrafları ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi banka hesabına yatırılmalıdır. Masrafı ödedikten sonra dekont almanız gerekmektedir. Aldığınız dekontu dilekçeniz ile beraber Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine gönderiniz. Verilen tarihler dışında yapılan itirazlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman olacak?

ÖSYM ortaöğretim sınavında tarih değişikliğine gitti. 23 Ekim’de yapılacak olan sınav 20 Kasım’a ertelendi. Saatinde de değişiklik yaşandı. 09:30’ta olması gereken sınavı saat 10:00’da yapılacak.

Sınavda yanınızda olması gerekenler nelerdir?

Kurum sınav zamanında yanınızda bulunması gerekenleri açıkladı. Nüfus cüzdanı, süresi geçmeyen pasaport, aday asker ise, askeri kimlik belgesi yanında bulundurması gerekmektedir. Aday kimlik belgesinin fotokopisi ile gelirse, sınava alınmayacak, sınavı kabul edilmeyecektir.

Sınavda yanınızda olmaması gerekenler nelerdir?

Cüzdan, cep telefonu, teknolojik aletler, çanta, saat, anahtar, kitap, ders notları, defter, müsvedde kağıt, su haricinde (şeffaf plastik ve üzerinde etiketi olmayan) içecekler.

Haberin Devamı

Hangi sınavların tarihleri değişti?

23 Ekim'de yapılması beklenen ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak. (Sınav saati 09:30'tan 10:00'a alınmıştır)

6 Kasım'da yapılması beklenen 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.

20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak.