Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT soru ve cevapları yayınlandı! (2017 ÖABT)

KPSS ÖABT soru ve cevapları merakla bekleniyordu ve dün akşam yayınlandı. KPSS ÖABT soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yüzde onluk kısmı ÖSYM resmi sitesinde yer alıyor. Şimdi gözler KPSS ÖABT sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi.

KPSS ÖABT soru ve cevapları yayınlandı! (2017 ÖABT)

6 Temmuz'da düzenlenen KPSS ÖABT sınavının soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Dün akşam saatlerinde KPSS ÖABT soru ve cevaplarının bir kısmı ÖSYM tarafından erişime açıldı.

ÖSYM duyurusu:

6 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 18 Temmuz 2017 tarihinde saat 16:30’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

Haberin Devamı

2017-Öğretmenlik Alan BilgisiTesti (2017-ÖABT) Sınavında, sorulmayan sorular (% 10) Testlere göre aşağıda verilmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi: 7.Soru

Matematik (Lise) Öğretmenliğ Testi: 28. ve 35. Sorular

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi; 4. ve 19. Sorular

2017- Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017-ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı (% 10)