Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarih verdi…

KPSS ÖABT sınavı 16 Temmuz’da düzenlendi. Sınava giren adaylar, sınav soru ve cevaplarından ortalama puanlarını hesaplasalar da sonuçlarını merakla bekliyorlar. KPSS ÖABT sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından ilan edildi. KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarih verdi…

KPSS ÖABT sınavının 16 Temmuz’da gerçekleştirilmesinin ardından 18 Temmuz’da sınavın soru ve cevapları erişime açıldı. Adaylar 10 gün süre ile sorulara ve cevaplara ulaşabildi. Cevaplar incelendikten sonra da sınavın sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden sonuçlarına ulaşabilecekler.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından ilan edildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS ÖABT sınav sonuçları 4 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Sonuçların açıklanması ile de adaylar sonuc.osym.gov.tr internet sitesini kullanarak sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS AÖBT SONUÇLARININ İLAN EDİLMESİ

Sınavın sonuçlarının ilan edilmesi ile adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. Bunun dışında ÖSYM’nin mobil uygulaması ile de KPSS ÖABT sınav sonuç bilgisi görüntülenebilecek. Sınav sonuçları için belge basımı olmayacak. Adayların adreslerine de posta yolu ile sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM tarafından internet sitesinden sınav sonucu ile ilgili yapılacak olan açıklama tebliğ niteliğindedir.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

16 Temmuz’da sınava girmiş olan adayların sınavlarının geçerli sayılabilmesi için bir takım koşulları yerine getirmiş olmaları gereklidir. ÖSYM tarafından belirlenen koşulları yerine getirmediği tespit edilen adayların sınavları da geçersiz olarak sayılır. Adaylar için belirlenen koşullar şunlardır;

- Sınava, belirlenmiş olan salonda girilmelidir.

- Sınav başlangıcında sınav görevlisine, sınav giriş belgesi teslim edilmelidir.

- Kopya çekme veya çekilme ile ilgili girişimde bulunulmaması gerekir.

- Sınav süresi içerisinde cevap kağıdına cevaplar işaretlenmelidir.

- Cevap kağıdına soru kitapçığının üzerindeki numara ve adayın T.C. kimlik numarası doğru şekilde yazılmalı, kodlanmalıdır.

Haberin Devamı

- Sınav esnasında salon içerisinde belirlenen kurallara uyulmalıdır. Belirlenen kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları iptal edilir.

Adayın sınav tutanağında herhangi bir tespit veya kayıt olmasa da kamera kayıtları inceleme işlemi sonrasında kural dışı davranış tespit edilirse, adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınav görevlilerinin bir ihmali veya kusuru olduğunda salondaki kamera kayıtları esas alınır. Yapılan inceleme sonrasında ihmali ya da kusuru bulunan sınav görevlisi kişiler mevzuat kapsamında işleme tabi tutulur. Sınav için belgelerinde eksik olan ancak sınav görevlileri tarafından yanlışlık ile salona alınmış olan adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen ve sınav düzeninin bozulmaması için sınav salonunda çıkarılmayan adaylar için de gerekli sınav tutanakları, kamera kayıtları incelendikten sonra adayın sınavı geçersiz sayılır.