Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sınavına giren adaylar tarafından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorgulanmaya başlandı. 16 Temmuz’da gerçekleştirilen sınavın ardından sınav soru ve cevapları adayların erişimine sunuldu. Adaylar soruları incelemiş olsalar bile sınav sonuçlarının nasıl olacağını merak ediyor. KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarihe çok az kaldı. Sınavın soru ve cevapları 18 Temmuz tarihinde adayların erişimine sunulmuştu. 10 gün inceleme süresi verilen adaylar, sınav soru ve cevaplarını inceleyerek hangi sorularda hata yaptıklarını hesapladı ve ortalama olarak sınav sonuçlarının ne olacağını belirlediler. Her ne kadar cevaplar ile kontrol sağlansa da adaylar tarafından KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyor.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT sınavının sonuçları ÖSYM tarafından 4 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte de adaylar, sınav sonuç bilgilerini ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden görebilecekler.

KPSS AÖBT SONUÇLARININ İLAN EDİLMESİ

ÖSYM, KPSS ÖABT sonuçlarını ilan ettikten sonra adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sorgulama yapabilecekler. ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi dışında ÖSYM mobil uygulaması ile de KPSS ÖABT sınav sonuçlarına ulaşım sağlanabilir. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların adreslerine sonuç belgesi gönderimi gerçekleştirilmez. ÖSYM tarafından internet sitesi üzerinde sınav sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklama tebliğ niteliğindedir.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen KPSS ÖABT sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. KPSS ÖABT sınavına giren adayların sınavlarının geçerli sayılabilmesi için belirlenen kurallara uyulmuş olması gereklidir. Kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları geçersiz olarak sayılır. Adaylar tarafından yerine getirilmesi gereken koşullar şunlardır;

-Sınava belirlenen salonda girilmelidir.

-Sınav başlangıcında, sınav giriş belgesi sınav görevlisine teslim edilmelidir.

-Kopya ile ilgili bir girişimde bulunulmamalıdır.

-Sınav için cevaplar, sınav süresi içinde işaretlenmelidir.

-Cevap kağıdının üzerine adayın sınav kitapçığı numarası ve T.C. kimlik numarası yazılmalıdır.

Haberin Devamı

-Sınav için belirlenmiş olan kurallara uyulmalıdır. Kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır.

Sınav ile ilgili olarak sınav görevlilerinin kusuru ya da ihmali olduğunda, salondaki kamera kaydı esas alınır. Yapılacak inceleme sonrası ihmali ya da kusuru bulunan sınav görevlileri hakkında mevzuat kapsamında işlem uygulanır. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen ancak sınavın düzeninin korunması için sınav salonundan çıkarılmamış olan adayların sınavları geçersiz olarak sayılır. Sınav tutanağında herhangi bir kayıt veya tespit olmayan ancak kamera kayıtları incelemesi sonrasında kural dışı davranışı tespit edilen adayların da sınavları geçersiz sayılır.