Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları açıklandı mı?

KPSS ÖABT sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarih sınav takviminde adaylara ilan edilmişti. KPSS ÖABT sınav sonuçları açıklandı mı? Adaylar KPSS ÖABT sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilecek?

KPSS ÖABT sonuçları açıklandı mı?

KPSS ÖABT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından 4 Ağustos Cuma günü olarak belirtildi. Yapılan açıklama doğrultusunda adaylar tarafından da sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. ÖSYM sınav sonuçlarını bugün açıklayacak. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM’nin sonuçlar sayfasından sonuç sorgulama işlemi yapabilecekler.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ÖABT SONUÇLARININ İLAN EDİLMESİ

KPSS ÖABT sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra adaylar sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. sonuc.osym.gov.tr internet sitesi dışında adaylar ÖSYM mobil uygulaması ile de sonuçlarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçları ilan edildikten sonra adayların adreslerine sınav sonuç belgeleri posta yolu ile gönderilmeyecek. ÖSYM tarafından resmi internet sitesinde sınav sonuçları ile ilgili yaptığı açıklama tebliğ niteliği taşır. Sonuç bilgilerinde adayın testlerde vermiş olduğu doğru cevaplar ve yanlış cevaplar ile KPSS puanı yer alır.

Haberin Devamı

ÖSYM aday işlemleri sisteminde kayıtlı olan kimlik bilgilerinde değişiklik yapılan adaylar için, daha önce aldıkları sınav sonuçları, değişen bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylar için sınav sonuç belgelerinin doğrulanması için ‘’Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi’’ işlemini hizmete sundu. Bu amaç ile de sınav sonuç belgesinin en alt kısmında sistem tarafından rastgele üretilen sonuç belgesi kontrol kodu basılır.

KPSS ÖABT SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

KPSS ÖABT sınavı 16 Temmuz’da ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınava girmiş olan adayların sınavlarının geçerli olarak sayılabilmesi için, adayların belirlenen kurallara uymuş olması gereklidir. Adaylar tarafından uyulması gereken kurallar şunlardır;

-Aday sınav için belirlenen salonda sınava girmelidir.

-Sınav giriş belgesi, sınavın başlangıcında sınav görevlisine verilmelidir.

-Kopya çekme ya da kopya verme girişimlerinde bulunulmaması gerekir.

Haberin Devamı

-Adaylar, cevap kağıdına T.C. kimlik numarasını ve soru kitapçığı numarasını yazmalıdır.

-Sınav için adaylar tarafından uyulması gereken kurallara uyulması gerekir. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları da geçersiz olarak sayılır.

ÖSYM tarafından belirlenen kurallara uymadığı tespit edilen ancak sınav düzeninin bozulmaması için sınav salonundan çıkarılmamış olan adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınav için tutanağında herhangi bir tespit ya da kayıt olmayan ancak yapılan kamera kayıtları incelemesi sonucunda kural dışı davranışı tespit edilen adayların sınavları da geçersiz sayılır. Sınav ile ilgili olarak sınav görevlisinin ihmali veya kusuru olduğunda, salondaki kamera kayıtları esas alınır. Yapılan inceleme sonrasında ihmali ya da kusuru bulunan sınav görevlileri için mevzuat çerçevesinde işlem uygulanır.