Gazete Vatan Logo

KPSS ile yerleşen aday ve açılan kadro sayısı açıklandı

20 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen KPSS 2016/2’ye ön lisans, lisans ve ortaöğretim mezunları milyonlarca kişi katılmış ve 2 milyona yakın aday tercih yapmıştı. ÖSYM, 2. Yerleştirme sonuçları ile yerleşen aday sayısı ve açılan kadro sayısını açıkladı. KPSS tercihleri ve kadro bilgileri hakkında detaylar haberimizde!

KPSS ile yerleşen aday ve açılan kadro sayısı açıklandı

KPSS 2016/2 Tercihlerinden sonra yerleştirme sonuçları ÖSYM resmi sitesinden açıklanmıştı. Açıklamada, yerleştirme sonucunun hangi internet adresinden ve nasıl öğrenileceği gibi bilgiler de paylaşılmıştı. Açıklama şöyleydi;

‘’Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2016/2): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 9 Ocak 2017 tarihinde saat 18:05’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara saygıyla duyurulur.’’

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS 2016 Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Veriler ÖSYM Resmi Sitesi’nden Açıklandı.

Açıklanan verilere göre 1 milyon 862 bin 302 kişi, KPSS 2016/2 kapsamında tercih yapmıştı. Tercih yapan toplamda 2 milyona yakın aday arasından, 2.051 adet kadro için yerleştirmeler yapıldı. Ortaöğretim mezunları tercih yapanlar arasında en kalabalık topluluk olarak dikkat çekti. 1 milyon 49 bin on beş kişi ortaöğretim mezunları için ÖSYM tarafından açılan kadrolara yerleşebilmek adına tercih yaptı. Girilebilecek kadro sayısı ise 151’di ve tahmin edileceği üzere, boş kalan kontenjan sayısı ÖSYM tarafından 0 olarak açıklandı. KPSS 2016/2’den alınan puan ile 2018 yılındaki KPSS sonuçları ve tercihlerine kadar tercih yapılıp atama yapılabileceği belirtiliyor. Önlisans mezunları için açılmış olan kadrolara ise 555.856 aday başvurdu, açılan kontenjan sayısı ve yerleşen aday sayısı ise 752 olarak açıklandı. Tercih yapan sayısının en az ve kontenjan sayısının en çok olduğu grup ise lisans mezunlarıydı. Lisans mezunları için açılan 1.148 adet kontenjan için toplam 257.431 aday başvurdu ve bu adaylar arasından 1.148 adet kadronun tamamına yerleştirme yapıldı.

KPSS’de Mezuniyet Derecesine Göre Tercih Yapılan Kadrolar

Ortaöğretim mezunları için KPSS kapsamında açılan kadrolar, genellikle Sağlık teknisyeni, teknisyen, Şoför ve Kaloriferci pozisyonları. Bu pozisyonlarda Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne kadar birçok kontenjan bulunuyordu.
Ön Lisans mezunları için ise, Adıyaman Üniversitesi, Ağrı İnrahim Çeçen Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Çanakkale Üniversitesi gibi ülkemizin farklı bölgelerindeki birçok üniversitede görevlendirilmek üzere Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni, Sekreter, Tekniker, Şoför gibi kadrolar KPSS 2016/2 kapsamında açılmıştı. Tekniker ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni gibi kadrolar için İçişleri Bakanlığı da Ankara, Afyon, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Hatay gibi ülkemizin farklı bölgelerinde birçok pozisyon açılmıştı.

Lisans mezunları ise, KPSS 2016/2 kapsamında yine ülkemizin Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Harran Üniversitesi gibi farklı illerde eğitim hizmeti veren üniversitelerinde, Mimar, Psikolog, Hemşire, Mühendis, Avukat, Memur kadro ve pozisyonları açılmıştı.

KPSS 2017 Tercihleri İçin Bir Açıklama Geldi Mi?

Resmi makamlar ve kurumlarca, 2017 yılında çok sayıda memur alınacağı, 60 bin personel alınacağı ve KPSS 2017/1 ve 2017/2 sonucu 5 binden fazla kontenjan beklentisi, KPSS 2016/2 kapsamında tercih yapan ve yerleşemeyen adayları da meraklandırdı. Ancak, ön lisans ve ortaöğretim için KPSS tercihleri konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil. Açıklamanın ÖSYM tarafından önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı