Gazete Vatan Logo

KPSS başvuru harç ücretleri ne kadar? Ödeme için son gün...

KPSS başvuruları 23 Mart Perşembe günü sona erdi. KPSS başvuru tarihleri arasında işlemleri gerçekleştirmiş olan adaylar son günü 24 Mart Cuma olarak belirlenen harç ücretlerini ödeyebilecekler. İşte KPSS başvuru ücreti ve ayrıntılar...

KPSS başvuru harç ücretleri ne kadar? Ödeme için son gün...

KPSS başvuru ücretleri için son gün. Başvuru tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirmiş olan adaylar KPSS başvuru ücretlerini bugün 23:59'a kadar yatırabilecekler. KPSS başvuru ücretleri ve ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

KPSS Ücretleri Hangi Bankalara Ödenecek?

ÖSYM tarafından ilan edilen sınav ücretlerinin fazla olmasından dolayı gelen tepkiler üzerine sınav ücretlerinde değişikliğe gidildi. Sınav ücretleri düşürüldü. Alınan karar doğrultusunda da KPSS alan bilgisi sınavlarının aynı tarihlerde 3 oturum şeklinde yapılması ve her oturumda da 3 alan testinin uygulanmasına karar verildi. Adaylar oturum başı ücret olarak 40 TL ücret ödemesi yapacaklar. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı için 60 TL, Eğitim Bilimleri sınavı için de 60 TL ücret ödenecek. ÖABT sınav ücreti de 60 TL olarak belirlenmiştir.

ÖABT sınavına katılacak olan adayların KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı ile KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılmaları zorunlu olduğundan en az 180 TL sınav ücreti ödemesi yapacaklardır.

Haberin Devamı

Sınav ücretleri ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümünden kredi kartı/banka kartı ile hızı bir şekilde yapılabilir. Bunun dışında ücretin ödenebileceği bankalar ise şunlardır; Akbank tüm ATM ve şubeleri ile internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası’nın ATM ve şubeleri, Halkbank’ın ATM’leri şubeleri ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın şubeleri ATM’leri ve internet bankacılığıdır. Bu seçenekler dışında T.C. Ziraat Bankası ile de sadece internet bankacılığı ve mobil ödeme yöntemi kullanılarak ödeme yapılabilir.

09.45 Kuralı KPSS’de de Uygulanacak

ÖSYM tarafından bu yıl, sınavlar için 09.45 kuralı getirildi. Özellikle YGS’de pek çok aday bu kurala uymadığı için sınava giriş yapamadı. KPSS sınavında da saat 10.00’da başlayacak sınav için bu kural uygulanacak olup adayların bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi halde saat 09.45’ten sonra sınav binalarına adayların giriş yapmasına asla izin verilmeyecektir. Sınav giriş belgesinin alımında sınavın saat 09.45’te olduğunu gösteren bildirim adaylar tarafından onaylanacak ve sonrasında sınav giriş belgesi alınacaktır.

Haberin Devamı

KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan sınav takvimine göre KPSS sınavlarının tarihleri aşağıdaki gibidir;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik( Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri) sınavları 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacaktır.

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1. Gün 27 Mayıs 2017

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 2. Gün 28 Mayıs 2017

Alan bilgisi sınavlarının 1. gününde yapılacak sınavlar Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme ve Muhasebe’dir.

Alan bilgisi sınavlarının 2. gününde yapılacak sınavlar Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’dir.