Gazete Vatan Logo

KPSS atama sonuçları ne zaman açıklanacak!.. Memur olmak isteyen adayların dikkatine..

Memur atamaları için KPSS 2017/1 tercih işlemlerinin sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Adaylar, KPSS atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. İşte merakla beklenen KPSS 2017/1 atama sonuçlarının açıklanacağı tarih...

KPSS tercih sonuçları için adaylar tarafından geri sayım başladı. Adaylar, sonuçların açıklanıp açıklanmadığını kontrol etmek için ÖSYM’nin internet sitesini daha fazla kontrol etmeye başladılar. Tercih süresi içerisinde tercih işlemlerini yapmış olan ancak tercih ücretini ödememiş olan adayların tercih işlemleri geçersiz sayılacak. Atama sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden öğrenilebilecek.

KPSS ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından KPSS 2017/1 tercihlerinin 7 Temmuz Cuma ve 12 Temmuz Çarşamba tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Adaylar, tercih sonuçları ilan edildikten sonra aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile aday işlemleri sistemine girerek sonuçlarını sorgulayabilecekler. Bunun dışında ÖSYM’nin mobil uygulaması ile de atama sonuç sorgulama işlemi yapılabilecek.

KPSS yerleştirme sonuçları için adaylara ve ilgili kurumlara posta yolu ile sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. Yerleştirme sonuçları için ÖSYM’nin internet sitesinde yapılacak olan açıklama adaylara tebliğ niteliğinde olacaktır. Kamu kurumları ve kamu kuruluşları da kendi şifrelerini kullanarak elektronik ortamda sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. Bir pozisyona ya da bir kadroya yerleştirilen adaylar, atama işlemleri için doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum veya kuruluşuna başvuru yapacaklar. Atanma için gerekli olan evraklar ve bu evrakların hangi tarihlerde teslim edilmesi gerektiği gibi bilgiler de bu kurum ve kuruluşlardan öğrenilecektir.

Haberin Devamı

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

KPSS 2017/1 tercihleri ile pozisyonlara ve kadrolara yerleştirme işlemleri merkezi olarak ÖSYM tarafından yapılacak. Yerleştirme işlemleri için aynı puana sahip olan alan adaylar arasından mezuniyet tarihi daha önce olan mezun olan adaylara, mezuniyet tarihi de aynı olan adaylardan yaşı daha büyük olan adaylara öncelik tanınacak.

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde bulunan kadrolar için yerleştirme işlemleri yapılırken, ÖSYM tarafından sınava girilmiş olan öğrenim düzeyi, mezun olunan programın hangisi olduğu, cinsiyet bilgisi ile pozisyon ve kadrolar için aranan nitelikler arasında tutarlılık olup olmadığının kontrolü yapılacak. Bu bilgilerde tutarsızlık tespit edilmesi durumunda yapılan tercih işlemi iptal edilecek. Yerleştirme işlemleri için ÖSYM kayıtlarında bulunan bilgiler esas alınacak. Yerleştirme için adayların bilgilerinde gerçeğe uygun olmayan husus tespit edilirse, kamu kurum ve kuruluşları için atama işlemi yapılmaz. Bu durumdan dolayı da adaylar herhangi bir hak iddiasında bulunamazlar.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemlerinde adayların puanlarına ve tercih sıralarına göre ilgili kadrolar ve pozisyonlar için yerleştirme yapılacak. Puanı kendisinden daha yüksek olduğu için birinci tercihine yerleşememiş olan aday ikinci tercihine, ikinci tercihine kendisinden daha yüksek puana sahip aday yerleştirilen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılır. Adayın yapmış olduğu tüm tercihler için bu işlem devam eder.