Gazete Vatan Logo

KPSS Alan Bilgisi sınav giriş yeri sorgulama işlemi!

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav soruları ve cevapları erişime sunuldu. Adaylar tarafından ÖSYM Aday İşlemleri sistemine giriş yapılarak 10 gün boyunca sorular incelenebilir. Bu hafta sonu yapılacak KPSS alan sınavlarının giriş yerleri de belli oldu.

KPSS Alan Bilgisi sınav giriş yeri sorgulama işlemi!

27 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan KPSS alan sınavları için adayların giriş yerleri belli oldu. Yüzbinlerce kişinin katılacağı sınav için adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin resmi internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girerek öğrenebilirler. Adaylara posta yolu ile giriş belgesi gönderimi yapılmayacaktır.

KPSS GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ALAN SINAVLARI TARİHLERİ

27 Mayıs Cumartesi günü birinci oturumda saat 10.00’da Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler sınavları yapılacak.
27 Mayıs Cumartesi günü ikinci oturumda saat 14.30’da Maliye, İktisat ve Hukuk sınavları yapılacak.
28 Mayıs Pazar günü ise üçüncü oturumda saat 10.00’da Muhasebe, İşletme ve İstatistik sınavları uygulanacaktır.
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı da 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecektir.

15 DAKİKA KURALINA DİKKAT!

ÖSYM tarafından uygulamaya konulan 15 dakika kuralı bu sınav oturumları için de geçerli olacaktır. 27 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde saat 10.00’da başlayacak olan sınavlarda 15 dakika önce sınav binalarına giriş işlemleri tamamlanacaktır. Saat 09.45’ten sonra gelen adaylar, binaya giremeyecektir.

27 Mayıs tarihinde başlangıç saati 14.30 olan sınavlarda da 15 dakika önce sınav binalarına alımlar durdurulacaktır. 14.15’ten sonra gelecek olan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM tarafından resmi internet sitesi üzerinde yayınlanan 2017 takvimine göre 21- 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları, 16 Haziran Cuma günü ÖSYM’nin internet sitesinde ilan edilecektir.

16 Temmuz Pazar günü yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavının sonucu da 4 Ağustos Cuma günü ilan edilecektir.

Sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra, adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile aday işlemleri sistemi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylara sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmaz.

KPSS HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR?

Sınavlarda adayların ÖSYM tarafından belirlenen kurallara uyması gereklidir. Kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları geçersiz olarak kabul edilir.

Sınav süresi boyunca adayların;

- konuşmaları
- kopya çekmeleri ya da kopya vermeleri
- salon görevlilerine soru sormaları
- silgi ve kalem alışverişi yapmaları
- sınav sorularını başka kağıda geçirmeleri
- sınav süresi başlamadan soruları çözmeye başlamaları ya da sınav bittikten sonra hala işaretleme yapmaları yasaktır.

ÖSYM’nin belirlemiş olduğu bu yasaklara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınav salonları kameralar ile de kayıt altına alınmaktadır. Herhangi bir sorun ile karşılaşılması durumunda bu kamera kayıtları delil olarak kullanılacaktır.

Haberin Devamı