Gazete Vatan Logo

KPSS 2019/7 tercih sonuçları açıklandı

KPSS 2019/7 tercih sonuçları açıklandı. 2019/7 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları erişime açıldı. İşte KPSS 2019/7 tercih sonuçları hakkında merak edilenler…

KPSS 2019/7 tercih sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığınca KPSS puanıyla atanacak 8 bin 458 sözleşmeli sağlık personel için başvuru süreci tamamlandı. KPSS sonucuna göre, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme işlemi sonuçları açıklandı. İşte KPSS 2019/7 tercih sonuçları ile ilgili haberimiz…

8 BİN 845 KİŞİ ATANACAK: İŞTE KADROLAR

Orta öğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılacak sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının yer aldığı KPSS 2019/7 sonuçları belli oldu. İşte kadrolar…

Atama yapılacak 8 bin 845 kadrodan 3 bin 763'ü hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 475'i sağlık teknisyeni ve sağlık teknikerlerinden oluşacak.

GENEL ŞARTLAR

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

ODYOLOG

Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan ve mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

PERFÜZYONİST

Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan ve mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

Haberin Devamı

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ

Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan ve mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

SAĞLIK FİZİKÇİSİ

Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan ve mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.