Gazete Vatan Logo

KPSS 2018 başvuru tarihi ne zaman?

KPSS 2018 başvuru tarihi ne zaman? Sorusunun merak edilen yanıtını haberimizde derledik. 2018 yılının KPSS tarihi de araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte binlerce adayın KPSS başvuruları hakkında merak ettiği tüm detaylar...

KPSS 2018 başvuru tarihi ne zaman?

Binlerce öğrenci memur olma hayaliyle KPSS'nin başlamasını merakla bekliyor. 2018 KPSS Lisans başvuruları ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? Sınav hangi tarihte gerçekleşecek? Sorularının yanıtlarını derledik.

2018 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) başvuruları 10-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak. KPSS sınav tarihi ise 22 Temmuz 2018 olarak belirlendi.

KPSS BAŞVURULARI HAKKINDA

KPSS başvuru işlemleri 10 Mayıs’ta başlayacak ve 21 Mayıs’ta sona erecek. Başvuru işlemleri;

- ÖSYM başvuru merkezlerinden

- Bireysel olarak ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılabilecek.

Sistemde geçerli fotoğrafı ya da eğitim bilgisi olmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden gerçekleştirebilecek. Son 50 ay içerisinde sisteme yüklenen, ÖSYM tarafından reddedilmeyen fotoğraflar geçerli kabul edilir. Başvuru merkezinden fotoğrafını değiştirip başvuru yapan adaylardan 5 Türk Lirası hizmet ücreti alınır. Başvuru işlemini yapan adaylar, sınav ücretini de ödeyerek başvurusunu tamamlamış olur.

Haberin Devamı

KPSS ücreti, ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenebilir. Bu seçenek dışında, KPSS tercih kılavuzunda yer alan banka seçenekleri kullanılarak da ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.