Gazete Vatan Logo

KPSS 2017 ek başvuruları başladı! Başvurular nasıl yapılacak?

KPSS ek başvuruları bugün başladı. ÖSYM Başkanı Ömer Demir tarafından daha önce yapılmış olan açıklamaya göre ÖSYM tarafından gerçekleştirilen LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı için bir günlük ek başvuru süresi tanımıştı. Başvurular nasıl yapılır? Sınav ücretinde son ödeme günü ne zaman ? KPSS 2017 hakkında detaylar haberimizde!

KPSS 2017 ek başvuruları başladı! Başvurular nasıl yapılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar için başvuru tarihlerinde başvuru işlemi yapamamış olan adaylar için ek başvuru süresi tanındı. Başvuru süreleri yalnızca bir gün sürmektedir. Bugün adaylar 2017 KPSS A Grubu ve Alan Bilgisi sınavı için başvuru işlemi gerçekleştirebilir.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2017 KPSS Geç Başvuru Nasıl Yapılır?

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği diğer tüm sınavlar için yapılan başvurular gibi başvuru yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesinden aday işlemleri sistemine girerek başvurularını yapabilirler. Başvuru gününde ÖSYM büroları da açık olacak. İsteyen adaylar başvurularını ÖSYM bürolarından da gerçekleştirebilir.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylardan normalde artırımlı başvuru ücreti alınır ancak bu sınavlar için adayların yapacakları ücretlere ekleme yapılmayacaktır. Geç başvuru günleri için adaylardan fazla ücret talep ediliyor olmasının nedeni çok fazla sayıda adayın başvuru işlemi için geç kalmamasını sağlamaktır.

Haberin Devamı

Sınav başvurusu için ücretler bugün saat 23.59’a kadar ödenmelidir. Bu saatten sonra ödeme yapmak isteyenlerin işlemleri kabul edilmeyecektir. Ödemeler internet bankacılığından yapılacaktır. Sınav başvurusunu yapan ancak sınav ücretini zamanında ödemeyen adayların yapmış oldukları başvurular kabul edilmeyecektir.

Geç başvuru günü açılmış olan sınavlar sadece Ankara’da gerçekleştirilmektedir ancak bu sınavlara istisna olarak adaylar başvurularında tercih edecekleri illerde sınava girebilecektir.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra gerçekleştirilecek olan sınavlar için ilan edilen sınav takviminde geç başvuru tarihlerine de yer verilecektir. Bundan sonra adaylar sınav takviminde, sınav başvuru tarihinin son gününün yanında geç başvuru tarihlerini de görebilecektir.

Sınavların Geç Başvuru Tarihleri

ÖSYM’nin, sınavlar için başvuru tarihlerinde başvuru yapamayan adaylara bir günlük süre ile geç başvuru hakkı tanıdığı sınavların başvuru tarihleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri) sınavı ve 2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖATB) sınavı için başvurular 3 Mayıs’ta yani dün gerçekleştirildi.

Bugün 2017 KPSS A Grubu ve Alan Bilgisi sınav başvurusu yapılacak.

Son olarak 17 Mayıs tarihinde de Adalet Bakanlığı sınavları (Adli Yargı – Adli Yargı/Avukatlık) için bir gün süre ile başvuru işlemi yapılabilecek. ÖSYM tarafından belirlenmiş olan bu sınavlar dışındaki sınavlara geç başvuru işlemi yapılmayacaktır. Adaylar için belirlenmiş olan bir günlük başvuru tarihleri dışında da yeni bir başvuru günü olmayacaktır.