Gazete Vatan Logo

KPSS 2017 ek başvuru işlemleri başladı!

ÖSYM başkanı Ömer Demir, gerçekleştirilecek olan bazı sınavlar için ek başvuru günü tanınacağı bilgisini paylaşmıştı. Bu doğrultuda KPSS Lisans A grubu sınavı için zamanında başvuru işlemi yapamamış olan adaylar, bugün sınav başvurusunu yapabilecek.

KPSS 2017 ek başvuru işlemleri başladı!

ÖSYM tarafından LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavları için ek başvuru süreleri verileceği açıklanmıştı. Her sınav için sadece bir günlük ek başvuru günü oluşturuldu. 2017 KPSS için başvuru yapmak isteyen adaylar için ÖSYM büroları da açık olacaktır. İsteyen adaylar ÖSYM bürolarından da tercih işlemini yapabilir.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21 Mayıs 2017 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS genel yetenek – genel kültür sınavı 16 Haziran’da adaylara ilan edilecek.

2017 KPSS Geç Başvuru Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan diğer sınavlar gibi KPSS 2017 sınavı için aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak başvuru yapılabilir. Geç başvuru gününde yapılacak olan sınav başvuruları için adaylardan artırımsız sınav ücreti alınacaktır. Normalde ücretler bu sınavlar dışında artırımlı olarak alınır.

Sınav için ücret ödemesi saat 23.59’a kadar internet bankası aracılığı ile yapılabilecek. Sınav için başvuru işlemi yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların sınav başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Geç başvuru günü açılan sınavlar normalde sadece Ankara’da gerçekleştirilir ancak bu sınavlar için adaylar tercih edecek oldukları illerde sınava girebilecek. ÖSYM tarafından açıklanan 4 sınav dışında sınav başvuru yapmamış olan adaylardan geç başvuru ücreti farklılaştırılmış olarak alınacak. Yine bu dört sınav için bir defaya mahsus yapılan uygulama dışında, geç başvuru yapılan sınavlara sadece Ankara’da girilebilecektir. Çok sayıda adayın sınava geç kalmaması için sınavlarda normal ücretin üzerinde alım yapılır.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, bundan sonra yapılacak olan sınavlar için sınav takvimi ilan edilirken aynı zamanda geç başvuru tarihleri de adaylara ilan edilecek. Yani adaylar artık hem sınavlar için son başvuru tarihlerini görecek hem de geç başvuru tarihini görebilecek.

Geç Başvuru Tarihleri

ÖSYM tarafından, sınav başvuru tarihleri arasında başvuru işlemi yapamayan adaylar için bir gün süre ile geç başvuru günleri tanındı. Bu geç başvuru tarihleri ise şöyle;

Haberin Devamı

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ( Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri) sınavı için 3 Mayıs’ta,

2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖATB) sınavı için 3 Mayıs’ta,

2017 KPSS A Grubu ve Alan Bilgisi sınavı için 4 Mayıs’ta ve

2017 Adalet Bakanlığı Sınavları (Adli Yargı – Adli Yargı/Avukatlık) için 17 Mayıs tarihlerinde bir gün süre ile adaylar tarafından sınav başvuru işlemi yapılabilecektir. Belirtilen sınavlar için uygulanacak olan geç başvuru işlemleri diğer sınavlar için uygulanmayacaktır ve sınavlar için belirtilen tarihler dışında da başvuru işlemi yapılamayacaktır.