Gazete Vatan Logo

KPSS 2017/4 tercihleri ne zaman sona erecek?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınacak olan sözleşmeli personeller için başvuru işlemleri devam ederken, ÖSYM tarafından KPSS 2017/4 tercih kılavuzunda değişiklik yapıldı. Tercihler ne zaman sona erecek? Tercih işlemleri ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

KPSS 2017/4 tercihleri ne zaman sona erecek?

ÖSYM, 2017/4 KPSS tercih kılavuzu ile ilgili olarak değişiklik yaptığını açıkladı. Tercih kılavuzunda yapılan değişiklik ile kılavuzda bulunan nitelik kodları için güncelleme işlemi yapıldı. Tercihini henüz yapmamış olan adaylar, tercihlerini kılavuzu dikkate alarak yapmalıdırlar. Tercihini yapmış olan adayların ise güncelleme yapılan nitelik kodlarını inceleyerek tercihlerini gözden geçirmelerinde yarar vardır.

KPSS KARAYOLLARI TERCİH İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Tercih işlemleri 18 Nisan Salı günü saat 23.59’a kadar yapılabilecektir. Yine aynı saate kadar yaptığı tercihler için değişiklik yapmak isteyen adaylar da belirtilen son tercih saatine kadar değişikliklerini yapabilirler. Tercih süresi bittikten sonra tercih işlemleri ve değişiklik işlemleri yapılamayacaktır.

2017/4 KPSS tercih işlemi nasıl yapılır?

Tercih işlemi yapmak isteyenler, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Tercih işlemi yapılmadan önce ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzun dikkate alınması ve tercihlerin kılavuzda belirtilenler doğrultusunda yapılması gereklidir. Adaylar tarafından yapılacak olan tercihlerin, kılavuzda belirtilen nitelik kodlarına göre yapılması gereklidir. Nitelik kodlarının gerektirdiği şartları sağlamayan adayların o tercihleri de geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

Tercih ücreti nasıl ödenecek?

ÖSYM tarafından 2017 KPSS/4 işlemleri için adaylar tarafından ödenecek olan ücret 15 TL olarak belirlendi. Tercih ücretleri, adaylar tarafından başvuru işlemi yapıldıktan sonra ödenecektir. Tercih için ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru işlemini gerçekleştiren ancak tercih ücretini ödemeyen adayların tercihleri de geçersiz sayılacaktır. Tercih ücreti ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan ‘’Ödemeler’’ bölümünden banka kartı/kredi kartı aracılığı ile ödenebilir. Diğer bir ödeme seçeneği ise bankalardır. Bankalar aracılığı ile ücretini ödeyecek olan adaylar, ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzda yer alan bankalardan birisi ile ödemesini yapabilir. Tercih ücreti için ödeme yapılabilecek olan bankalar şunlardır;

Haberin Devamı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracaklar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ile internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank’ın tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı,

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ile internet bankacılığı,

T.C. Ziraat Bankası ile ödeme yapacak olan adaylar ödemelerini sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile yapabilecektir. T.C. Ziraat Bankası’nın ATM’leri ve şubeleri tercih ücretinin ödenmesi için kullanılamayacaktır.

KPSS 2017/4 Tercihleri ile ilgili olarak bilinmesi gerekenler

2017/4 KPSS tercihleri ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Tercih kılavuzunda yer almakta olan lisans düzeyi sözleşmeli personel pozisyonları için tercihte bulunacak olan adayların, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan KPSS-2016 Lisans sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. Kılavuzda yer almakta olan ön lisans düzeyi sözleşmeli pozisyonları için tercihte bulunacak olan adayların da 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan KPSS-2016 Ön lisans sınavına girmiş olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Alım yapılacak olan sözleşmeli pozisyonlar için mezun olunan program şartında birden fazla program yer alması durumunda, bu şartlardan sadece bir tanesinin karşılanması tercih yapabilmek için yeterli olacaktır.

Tercih işlemleri bittikten sonra yapılacak olan yerleştirme işlemleri için, lisans mezunu olan adayların KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Ön lisans mezunu olan adayların da KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Tercih işleminde bulunacak olan adaylar, belirtilen sınavlara hangi öğrenim düzeyinde girmişse o öğrenim düzeyinde bulunan pozisyonlar için tercih yapma hakkına sahiptirler. Aday, sınava girdiği öğrenim düzeyinden hala mezun olmamış ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde bir diploma almış olabilir. Bu gibi durumlardan dolayı sınava giren adayın öğrenim düzeyi için herhangi bir değişiklik yapılmasına izin verilmemektedir.

Haberin Devamı

Tercih işlemleri kayıt edildikten sonra değişiklik yapmak isteyenler, 18 Nisan’a kadar değişiklik yapabilir. 18 Nisan sonrasında tercih ve değişiklik yapılamayacaktır.