Gazete Vatan Logo

KPSS 2017/4 tercih işlemi nasıl yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Nisan ayı içerisinde personel alımı yapılacağı duyurulmuştu ve beklenen tercih işlemleri 12 Nisan 2017 Çarşamba günü itibariyle başladı. KPSS 2017/4 tercihleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

KPSS 2017/4 tercih işlemi nasıl yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı sözleşmeli personel alımı için 640 kişi alınacak. 12 Nisan’da başlayan tercih işlemleri 18 Nisan saat 23.59’da sona erecektir. Tercih işlemleri ÖSYM’nin internet sitesinden, aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacaktır.

Tercih İşlemi Nasıl Yapılacak?

Tercih yapmak isteyen adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu incelemelidirler. Başvuru yapılacak olan pozisyon için istenen niteliklere ve bu niteliklerin taşınıp taşınmadığının kontrolü sağlanmalıdır. Ardından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden tercih işlemi gerçekleştirilebilir.

Tercih Ücreti İçin Ne Kadar ve Nasıl Ödenecek?

Tercih yapacak olan adaylar 15 TL ücret ödeyecekler. Sistem üzerinden başvuru yapıp, tercih ücretini ödemeyen adayların işlemleri geçersiz sayılacaktır. Ücret ödemek için adaylar çeşitli bankaları kullanabileceği gibi, ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan ‘’Ödemeler’’ kısmından kartlı olarak da ödeme yapabilirler. ÖSYM’nin internet sitesinde yayınladığı kılavuzda tercih ücreti ödenebilecek bankalar ise şunlardır;

Haberin Devamı

Halkbank’ın tüm şubeler, ATM ve internet bankacılığı,

Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı,

Albaraka Türk Katılım Bankası şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

Finansbank tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

Akbank tüm şube ve ATM’leri ile internet bankacılığı, (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

T.C. Ziraat Bankası ile ödeme sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığı ile yapılacaktır. T.C. Ziraat Bankası şubeleri ve ATM’leri ile tercih ücreti ödenemeyecektir.

2017/4 KPSS Tercihleri İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yapılacak olan tercih işlemleri ile Kara Yolları Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmeli pozisyonlar için personel alımı yapılacaktır. Tercih kılavuzunda bulunan lisans düzeyi sözleşmeli pozisyonlarına adayların tercihte bulunabilmeleri için 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan KPSS-2016 Lisans sınavına katılmış olmaları gerekmektedir. Yine aynı şekilde kılavuzda yer alan ön lisans düzeyi sözleşmeli pozisyonları için tercih yapmak isteyenlerin de 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan KPSS-2016 Ön lisans sınavına girmiş olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tercihler sonrasında yapılacak olan yerleştirme işlemleri için lisans mezunu olan adayların KPSS P3 puanı, ön lisans mezunu olan adayların da KPSS P3 puanı kullanılacak. Adaylar belirtilen sınavlara hangi öğrenim düzeyinde girmişse o düzeyde olan pozisyonlar için tercih yapabilme hakkına sahiptir. Aday sınava girmiş olduğu öğrenim düzeyinden mezun olamamış ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyi diploması almış olabilir. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı sınava girilmiş olan öğrenim düzeyi için herhangi bir değişikliğin yapılması söz konusu değildir. Tercih işlemi yapacak olan adayların, ÖSYM tarafından yayınlanan 2017/4 tercih kılavuzunu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Tercihin yapılacağı pozisyon için belirtilen niteliklerin ve şartların taşınıp taşınmadığına bakılmalıdır. Gerekli şartların sağlandığı pozisyonlar için tercih işlemi yapılmalıdır. Eğer sözleşmeli bir pozisyon için mezun olunan program şartı birden fazla ise bu şartlardan sadece bir tanesinin karşılanıyor olması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Tercih işlemleri internet üzerinden yapılıp, kaydedilmeden önce tüm tercihler tekrar gözden geçirilerek tercih yapılan pozisyonlar için gerekli şartların taşınıp taşınmadığına bakılmalıdır. Tercihlerin kaydedilmesinden sonra, tercih süresi bitene kadar adaylar tercihlerinde değişiklik yapabilme hakkına sahiptirler. Tercih süresinin bittikten sonra yani 18 Nisan 2017 tarihinden sonra yapılmış olan tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır.