Gazete Vatan Logo

KPSS 2017/4 Karayolları tercih kılavuzu yayınlandı!

KPSS 2017/4 Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel alımı için tercih kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı. 12 Nisan’da başlamış olan KPSS 2017/4 Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı için belirlenen son başvuru tarihi 18 Nisan Salı günüdür. KPSS tercihleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

KPSS 2017/4 Karayolları tercih kılavuzu yayınlandı!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Nisan ayı içinde 640 memur alımı yapılacağı açıklanmıştı ve bu memur alımı için gerekli olan tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar tercih işlemlerini 12 Nisan ve 18 Nisan 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan tercih işlemleri, 18 Nisan 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

KPSS KARAYOLLARI TERCİH İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Tercih yapacak olan adaylar, ÖSYM’nin sitesinde yayınlamış olduğu KPSS 2017/4 tercih kılavuzunda yer alan kurallar çerçevesinde internet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Adayların tercih için yayınlanan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Tercih Ücreti Nereye Yatırılacak?

Tercih ücreti için adaylar tarafından ödenecek olan ücret 15 TL olarak belirlendi. ÖSYM tarafından belirlenen bu tercih işlemi ücretini ödemek isteyen adaylar için bir çok seçenek sunulmuş durumdadır. Adaylar ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemini kullanarak ödeme yapabilirler. Bunun dışında bankalar aracılığı ile de ödemeler yapılabilmektedir. Ödeme yapılabilecek olan bankalar şunlardır;

Haberin Devamı

Akbank’ın şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

Finansbank’ın şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın ATM, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın internet bankacılığı ve şubeleri (KKTC’den katılacak olan adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın internet bankacılığı ve tüm şubeleri

Halkbank’ın internet bankacılığı, ATM ve tüm şubeleri,

T.C. Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığıdır. T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile tercih ücreti yatıracak olan adaylar, şubelerden ve ATM’lerden bu işlemlerini gerçekleştiremez.

2017/4 Tercihleri İle İlgili Genel Bilgiler

Tercih işlemleri ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmek üzere personel alımı yapılacaktır. Adayların tercih kılavuzunda yer alan lisans düzeyindeki sözleşmeli pozisyonlar için tercih işleminde bulunabilmesi için 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2016-KPSS Lisans sınavına, ön lisans düzeyindeki sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmek için de 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan 2016-KPSS Ön lisans sınavına girmiş olması gereklidir. Tercih yapabilmek için de ilgili sınavlardan gerekli KPSS puanının alınmış olması gereklidir.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemleri için, lisans mezunlarının KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Ön lisans mezunlarının da KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava hangi öğrenim düzeyinde girmiş ise o düzeydeki pozisyonlar için tercih yapmak zorundadır. Sınava girilmiş olan öğrenim düzeyinden mezun olmama veya sınava girdikten sonra daha üst olan öğrenim düzeyi diploması almış olmak gibi nedenlerden dolayı sınava girilmiş olan öğrenim düzeyinde herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir.

Haberin Devamı

Tercih işlemleri yapılırken, kılavuzda yazan sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler dikkatle incelenmelidir. Tercih yapılacak pozisyon için gerekli şartların taşınıp taşınmadığının kontrolü yapılmalı ve ona göre bir tercih gerçekleştirilmelidir. Bir sözleşmeli pozisyon için eğer mezun olunan program koşulu birden fazlaysa bunlardan sadece bir tanesinin karşılanması yeterli olacaktır.

Tercihler internet üzerinden ÖSYM’ye gönderilmeden önce tüm tercihlerin kişinin durumuna uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Tercih süresi bitinceye kadar sisteme girilmiş olan tercihlerde değişiklik yapılabilmektedir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler yine aday işlemleri sitemini kullanarak bu değişikliği yapabilirler. Tercih süresi bittikten sonra tercihler üzerinde bir değişiklik yapılamayacaktır.