Gazete Vatan Logo

KPSS tercih işlemleri nasıl yapılıyor? KPSS tercih işlemleri için son gün...

KPSS tercih işlemleri devam ediyor. 14 Kasım tarihinde start verilen KPSS tercih işlemlerine bugün son verilecek. Peki KPSS tercih işlemleri nasıl yapılıyor?

KPSS tercih işlemleri nasıl yapılıyor? KPSS tercih işlemleri için son gün...

KPSS tercihleri için artık son güne gelindi. Binlerce aday KPSS tercih işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. 14 Kasım tarihinde start verilen KPSS tercihleri bugün sona erecek. İşte KPSS tercih işlemlerine dair merak edilen soruların yanıtları...

KPSS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak gerçekleştirilir. 23 Kasım saat 23.59’a kadar tercih yapabilecek adaylar, tercih süresi içerisinde değişiklik yapabilir. Tercih listesi oluşturulduktan sonra, tercih ücreti ödenerek işlemler tamamlanır.

Adaylar tercih listesini oluştururken, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan tercih kılavuzunu dikkate almalıdır. Her kadro için belirlenen nitelik kodu ve özel şartlar farklıdır. Gerekli şartları taşımadığı halde tercih listesine ekleyen adayların o işlemleri geçersiz olarak sayılır. Tercihini yapan ancak belirlenen süre içinde tercih ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz sayılır

KPSS TERCİH ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Haberin Devamı

KPSS 2017/2 tercih ücreti 15 Türk Lirası olarak belirlendi. Adaylar tercih süresi içinde ödeme yapabilirler. Bankalar ile ödeme yapacaklar 23 Kasım mesai saati bitimine kadar, ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanını kullanacak olanlar ise 23 Kasım saat 23.59’a kadar ödeme yapabilirler.

- Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

- Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı

- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı

- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı

- ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı

KPSS TERCİH SONUÇLARININ DUYURULMASI

KPSS tercih sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesinde ilan edilir. Adayların adreslerine posta yolu ile sonuç belgesi gönderilmez. Yerleştirme işlemlerinde adayların gereken şartları taşımaları ve puanlarının aynı olması halinde, mezuniyet tarihlerine bakılır. Mezuniyet tarihleri de aynı ise yaşı büyük olan adaya öncelik verilir.

Haberin Devamı