Gazete Vatan Logo

KPSS 2017/1 tercihleri ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları için adaylar tarafından meraklı bekleyiş devam ediyor. Memur olarak atanmak için tercih yapan adaylar, tercihlerine göre yerleştirildikleri kurumlara başvuru yapacaklar. KPSS 2017/1 tercih sonuçlarının bugün ilan edilmesi bekleniyor.

KPSS 2017/1 tercihleri ne zaman açıklanacak?

KPSS tercih sonuçlarının açıklanması için az bir süre kaldı. Binlerce aday, ÖSYM’nin sonuçları açıklamasını bekliyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesine giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından KPSS 2017/1 tercihlerinin bugün açıklanması bekleniyor. Tercih sonuçlarının ilan edilmesinin ardından adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sonuçlarına ulaşabilecekler. KPSS atama sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesi dışında mobil uygulaması ile de öğrenilebilecek. KPSS atama sonuçları ile ilgili sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. KPSS 2017/1 tercih sonuçlarıyla ilgili ÖSYM’nin internet sitesinde yapılan duyuru, tebliğ niteliğinde olacaktır.

Sonuçların ilan edilmesinden sonra bir pozisyona ya da bir kadroya yerleştirilmiş olan adaylar, atama işlemlerinin tamamlanması ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına başvuru işlemi gerçekleştirecekler. Adayların, atama işlemlerinin tamamlanabilmesi için hangi evrakların gerekli olduğu ve bu evrakların hangi tarihler arasında verilmesi gerektiği bilgisi, adayın atandığı kurum ya da kuruluş tarafından paylaşılacak. Atama sonuçlarına kamu kurum ve kuruluşları da kendi şifrelerini kullanarak elektronik ortamda erişim sağlayabilecekler.

Haberin Devamı

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

KPSS 2017/1 tercihleri sonucunda yapılacak olan yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Merkezi yerleştirme işlemlerinde aynı KPSS puanına sahip olan adaylardan mezuniyet tarihi daha erken olanlara, mezuniyet tarihi de aynı olan adaylardan yaşı daha büyük olanlara öncelik hakkı tanınır. KPSS ortaöğretim, ön lisan ve lisans düzeylerinde yer alan kadrolar için yerleştirme işlemleri yapılırken, ÖSYM tarafından mezun olunan program bilgisi, cinsiyet bilgisi, sınava girilmiş olan öğrenim düzeyi için kontroller yapılacak. Kontrol işlemlerinin ardından bu bilgiler ile pozisyonlar ve kadrolar için aranan nitelikler arasında tutarlılık tespiti yapılacak. Tutarsızlık tespit edilmesi halinde de adayın tercih işlemi iptal edilecek.

Haberin Devamı

Pozisyonlar ve kadrolar için yapılacak olan yerleştirme işlemlerinde, adayların puanları ve tercih sıraları dikkate alınarak işlem yapılacak. Birinci tercihi için kendisinden daha yüksek puanlı aday yerleştirilirse ikinci tercihi için, ikinci tercihine de kendisinden daha yüksek puanlı aday yerleştirilirse üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılır. Adayın yapmış olduğu tüm tercihler için bu işlemler devam eder. Yerleştirme işlemleri sonucunda adayın herhangi bir kadro ya da pozisyon için yerleştirmesinin yapılıp yapılmadığı bilgisi ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden adaylara ilan edilir.

KPSS yerleştirme işlemleri için ÖSYM’nin kayıtlarında bulunan bilgiler esas alınır. Yerleştirme işlemleri için aday bilgilerinde gerçeğe uygun olmayan husus tespit edilirse, adayın kamu kurum ve kuruluşları için atama işlemi gerçekleştirilmez. Bu durum ile ilgili aday tarafından da hak iddiasında bulunulamaz.

Haberin Devamı