Gazete Vatan Logo

KPSS 2014 Ön Lisans ve Lise Sınav Tarihleri Tıkla Öğren

Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS 2014 Ortaöğretim - ön lisans ve lise sınav tarihlerini açıkladı. KPSS Ortaöğretim ve Önlisans öğrencileri için sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih heyecanla bekleniyor. Ayrıntılar haberimizde.

KPSS sınav takvimi yayınlandı. Adaylar KPSS’ye ne zaman başvuracak. 2014 Kamu Personeli Seçme sınavı ne zaman yapılacak? Ön Lisans düzeyi ve ortaöğretim (lise mezunu) düzeyi KPSS’nin başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. 2014 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans hakkındaki bütün bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖSYM, KPSS sınav takvimini yayınladı. 2014 KPSS’ye girmek isteyen adayların sınav tarihleri belli oldu. Ön Lisans düzeyi KPSS 27 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. Lise KPSS’si olarak da bilinen Ortaöğretim düzeyi KPSS ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak.

>>ÖSYM 2014 SINAV TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ<<


Lise 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile daha üst düzeyde eğitim almış bütün herkes lise KPSS'ye girebilir. Ön Lisans KPSS'ye girebilmek için ise 2 yıllık herhangi bir üniversite bitirmiş olmak ya da 4 yıllık bir üniversitenin en az 3. sınıfında olmak koşulu aranmaktadır.

2014 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Bu kılavuz sadece bu sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır.

Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. 5-14 Mayıs 2014 tarihlerinde 2014-KPSS Lisans başvuruları alınmış olduğundan, 14 Mayıs 2014 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

İŞTE KONU DAĞILIMLARI

Toplam soru : 120

Genel Yetenek (60 soru) : Matematik+Türkçe

Matematik (30 soru)

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerine yönelik sorulardan oluşacaktır.(Muhakeme)

Türkçe(30 soru)

Sözel akıl yürütme ve dilbilgisi,yazım kuralları ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.(muhakeme)

Her iki sınavda da mantık sorularına ağırlık verilecektir.

Genel Kültür (60 soru)Tarih+Coğrafya+Vatandaşlık+Güncel Konular

Coğrafya (18 soru)

Türkiyenin ekonomik özellikleri 13 soru

Türkiyenin fiziki özellikleri 7 soru

Türkiyenin beşeri özellikleri 5 soru

Tarih (27 soru)

Selçuklu devleti ve öncesi Türk Devleti 3 soru

İnklap tatihi 12 soru

Osmanlı devleti 9 soru

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3

Vatandaşlık Bilgisi (9 soru)

İdare hukuku 3 soru

Anayasa hukuku 3 soru

Hukukun temel kavramkarı ve medeni hukuk 3 soru

Güncel Konular (6 soru)

Haberin Devamı