Gazete Vatan Logo

KPDS sona erdi!

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için düzenlenen Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) yapıldı.

Sınav; Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi.
Sınav; Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinden yapıldı.
Saat 9.30'da başlayan sınavda, 80 soru için 3 saat süre verildi.
KPDS'de Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca'dan yapılan sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanıldı. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları yer aldı.
Diğer dillerde ise sınav yabancı dilden Türkçe'ye ve Türkçe'den yabancı dile çeviri şeklinde yapıldı. Sınavlarda, sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçların kullanılmasına izin verilmedi.
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden KPDS puanları hesaplanacak. 90-100 arasındaki puanlar (A) seviyesi, 80-89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70-79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60-69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50-59 arasındaki puanlar (E) seviyesi kabul edilecek.
Sınav sonuçları, adayın T.C. Kimlik Numarası ve şifresi kullanılarak ÖSYM'nin “http://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı