Gazete Vatan Logo

Kozmik oda savcısı da ‘gaybubet’te saklanmış

FETÖ’cü yargı mensuplarının tutuklanmaması için ‘göz önünde bulunmama’ anlamına gelen ‘gaybubet’ birimi tarafından korunmaya çalışıldı. Bunlardan biri de ‘Kozmik oda’ savcısı Bilgili’ydi

Kozmik oda savcısı da ‘gaybubet’te saklanmış

Eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ömer Köroğlu hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla hazırlanan iddianamede, örgüt mensubu yargı mensupları hakkında soruşturmalar başlamasının ardından, “göz önünde bulunmama” anlamına gelen “gaybubet” isimli birim kurulduğu bilgisi yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün, Ömer Köroğlu hakkında hazırladığı iddianamede, “gaybubet birimi”nin ne olduğu ve nasıl çalıştığına yönelik bilgiler verildi. İddianameye göre, FETÖ, üyeleri arasında bulunan yargı mensupları hakkında 15 Temmuz 2016’dan önce soruşturmalar başlamasına müteakiben bu kişileri, tutuklama gibi haklarında uygulanacak koruma tedbirlerinden kaçırmak amacıyla “gaybubet” ismini verdikleri bir birim oluşturdu. Bu birimde görev yapan FETÖ mensubu hakim ve savcılardan sorumlu sözde sivil imamlar ve “abiler”, örgüt mensuplarının saklanmasından sorumlu oldukları gibi bu kişilerin savunmalarını hazırlayan örgüt tarafından oluşturulan kurul ile irtibatlarını gerçekleştirip, haklarındaki hukuki süreçle ilgili ortak savunma hazırlamalarını sağladı.

Haberin Devamı

Birim sorumlusu hakim

Birimin sorumluları olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma yürütülen örgüt içerisinde yargı mensuplarından sorumlu sivil imam olarak nitelendirilen Levent Özgüzel ile o dönem Yargıtay Tetkik Hakimi olan Ali Çetin’in yer aldığı tespit edildi.

Kamuoyunda “kozmik oda soruşturması” olarak bilinen, o dönemde soruşturmayı yürüten eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, soruşturmaya ilişkin kararlar veren eski hakim Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük ile 15 Temmuz 2016’dan önce hakkında FETÖ/PDY mensubu olması nedeniyle soruşturma yürütülen yargı mensuplarının da Levent Özgüzel ve Ali Çetin tarafından örgütün belirlediği yerlerde, “gaybubet evlerinde” saklanmalarının sağlandığı belirlendi.