Gazete Vatan Logo

Köyünüzden habersiz kalmayın

Köyünden haber almak isteyen bu siteyi tıklayacak

81 ildeki 1.500’ün üzerinde ilçe ve 35 bin köyün haberlerini bir portalda toplamayı hedefleyen turkmedya.com sitesi, ’Yerelden yükselen medya devi’ olma iddiası ile yola çıktı. Portal, kendi bölgesine reklam yapmak isteyen işletmelere de zemin hazırlıyor.

Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı Ataköy’ündensiniz. Köyünüzden haber almak istiyorsunuz. Giriyorsunuz Turkmedya.com’a, önce ilinizi sonra ilçenizi sonra da köyünüzü tıklayarak Ataköy haberlerine ulaşıyorsunuz. Ya da köyünüzle ilgili bir haber vermek istiyorsunuz. O zaman muhabir siz oluyorsunuz. Yine aynı siteye girerek köyünüzle beldenizle ilgili bir haberi site yönetimi ile paylaşıyorsunuz. Belirli standartların içindeki haberler derhal sitede yayınlanmaya başlıyor. Sitenin sloganı ’Turkmedya.com’da herkes habercidir’.

Bu ilginç fikir iki genç girişimci olan Meriç Ekmekçi ve Umur Birand’dan çıktı. Facebook gibi hiç reklam yapmadan ağızdan ağıza yayılarak hemşehrilik bağlarına dayanan bir sosyalleşme portalı yaratmak istediklerini belirten Turkmedya.com yöneticileri, ortaya koydukları modelin bir başka benzerinin olmadığını belirtiyor. İkili sitenin şu an için 3.5 milyona yakın üyeye ulaştığına da dikkat çekiyor.

Bu sitede örneğin Adanalılar kendi hemşehrileri ile buluşabiliyor. Ya da kendi aralarında mailing yapabiliyorlar. Sadece Adana’ya ya da bir başka ile özel mail atma imkanı bulabiliyorlar. Bu imkan özellikle yerel reklam yapmak isteyen küçük işletmeler ya da siyasiler için etkili oluyor. Pek çok belediye başkanı hatta mahalle ve köy muhtarı bu platformu kullanarak hemşehrileri ile iletişim kurabiliyor.

Girişimcilere ayda 5-15 bin TL’lik gelir

Turkmedya.com 81 il ve bu illere bağlı 1.500 ilçede franchising iş modeliyle yapılanıyor ve bayilikler veriyor. Turkmedya.com’u bünyesinde barındıran İnternet Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meriç Ekmekçi geliştirdikleri iş modelinin girişimcilere ayda 5-15 bin lira arasında bir gelir vaadettiğini söyledi. Ekmekçi şöyle devam etti: “Bu kapsamda çalıştığımız girişimciler, reklam yapmak isteyen kurumları bulacak. Amacımız internet reklam pastasını İstanbul’daki 200-300 şirketin ve servisleri bulmaya çalışan KOBİ’lerin dışına taşımak. Denizli’nin Babadağ ilçesindeki bir market, platformumuzdaki yerel bölümü kullanarak kendi ilçesine reklamını yapabilecek. Hem reklam veren hem de bizim o ildeki temsilcimiz bu reklamlar sayesinde para kazanacak.”

Avustralya’da yaşayan Rizeli Ayder Şenlikleri’ni izleyecek

Turkmedya.com içinde 81 il ve yaklaşık 1.518 ilçe sayfasında ’web TV’ uygulaması olduğunu söyleyen Birand Yapım Yönetim Kurulu Üyesi Umur Birand, “web TV’nin en güzel tarafıysa içeriğin tamamen temsilciler tarafından hazırlanması. Düşünün Avustralya’da yaşayan bir Rizeli, Ayder Yaylası şenliklerini web TV’den izleyebiliyor. Ayrıca, il ve ilçe web TV uygulamaları temsilciler için özellikle ”advertorial reklam“ uygulamaları için kullanılabiliyor. Kısacası haftalık, aylık gelir oluşuyor. Ulusal yayındaki televizyonlar nasıl reklam alıyorsa bunlar da reklam alıyor” dedi.

MUHABİRLERİN EĞİTİMİNİ BİRAND YAPIM VERİYOR

Turkmedya.com’un amacı 81 ilde girişimcilere franchising vererek büyümek. Söz konusu girişimciler hem muhabir hem de kendi işlerinin patronu oluyor. Girişimcilere muhabirlik konusunda eğitimi ise 32. Gün’ü de hazırlayan Birand Yapım veriyor.

Haberin Devamı