Gazete Vatan Logo

Kötü adamı sempatikleştiriyor

Görevimiz Tatil filminde kamera karşısına geçen Sinan Çalışkanoğlu, “Kötü rol verilir, Sinan onu sempatik kılar. Kötü karakteri oynamaktan rahatsızlık duymuyorum. Kötü ve dişi bir karakter her zaman için daha iyidir” diyor.

Kötü adamı sempatikleştiriyor

Bu filmde oynamak size nasıl bir deneyim oldu?

Bu filmde olmaktan dolayı çok mutluyum. En mutlu olduğum işlerden biriydi. Ödemiş’in Birgi Köyü’nde çekimlerimiz gerçekleşti. Filmde Ege’li iyi bir karakteri oynadım. Mesajı olan bir film. Doğanın katledilmesini anlatan bir hikayesi var. Filmin içindeki mesajın iletilmesine vesile olduğum için de ayrıca mutlu oldum.

Film ne vadediyor?

Eğlence vadediyor çünkü çok komik, güldürürken güldüren bir film. Komedi çıtası çok yüksek, sulu zırtlak bir yerden komedi üretmiyoruz. İçinde durum komedilerinin olduğu, Zafer Algöz ve Demet Akbağ’ın oyunculuklarıyla hem çok komik hem de bambaşka bir hikaye anlatıyoruz.

Film dışında neler yapacaksınız?

Sahne üzerinde interaktif bir gösteri yapacağım. Çünkü sahneye çıkmayı çok özledim. Komediyle devam edeceğim.

Cesur ve risk alabilen bir oyuncu musunuz?

Televizyonda risk alma durumumuz yok. Çünkü televizyonda uslu çocuklar olmak zorundayız. Komedinin doğasında, cinsellikten, dine kadar birçok şey var. Komedi özünde bir eleştiri mekanizması bununla her şeyi eleştirebilirsiniz. Ama televizyon dünyasında uslu çocuk olmak zorunda olduğun için cesaret gösterebilecek bir alan değil. Ama kendinize ait bir gösteriniz varsa, seyirciniz yetişkinse işin meddah kısmına girebilirsiniz.

Haberin Devamı

Televizyonda kariyer yapılmaz

Peki ekranda neden hep kötüyü sevdiren karakter olarak sizi görüyoruz?
Çünkü kötü rol verilir, Sinan onu sempatik kılar. Kötü karakteri oynamaktan rahatsızlık duymuyorum. Kötü ve dişi bir karakter her zaman iyidir.
Ezber bozmak istemez misiniz?
Televizyon kariyer yapılacak bir yer değil. Yeni şeyler yaratma şansınız yok. Her zaman daha önce denenmiş formatlar vardır ve onlar insanlara yeniymiş gibi sunulur. Ama gidersin Anadolu’da kahveleri dolaşarak bir oyun oynarsın ezber bozarsın. Bu tercih meselesi. Ben uzun süreden beri televizyondan gelen teklifleri değerlendirdiğim için bunu yapamadım, zamanım olmadı. Ama böyle bir şey de yapma niyetim var.
Oyuncu için en zor şey nedir?
Oyunculukta kariyerimiz seçtiğimiz işlerden değil seçmediklerimizden geçiyor. Yani yapacaklarımı biliyorum, yapamayacaklarımı biliyorum. Bir oyuncu için en kolay şey bir rolün arkasına saklanıp onu oynamaktır. Ama kendin olarak kamera önünde olmak zordur.

Haberin Devamı