Gazete Vatan Logo

Kotil’den bekar pilotlara: Bir an önce evlenin!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, son yaşanan uçak kazasındaki pilotun psikolojik durumuna gönderme yaparak kuruma yeni katılan pilotlardan bekar olanlara bir an önce evlenmelerini tavsiye etti.

TÜRK Hava Yolları (THY) saflarına katılan 86 yeni pilot için dün Florya’daki Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Genel Müdür Temel Kotil, Fransa’da yaşanan uçak kazasına değinerek şunları söyledi: “O kaza bize çok yeni bir şey öğretti. Pilotluğun çok kritik bir görev olduğunu. Pilot arkadaşların bayan olsun erkek olsun yaşam stillerinin önemli olduğunu gördük. Orada kazaya sebep olan pilotun kız arkadaşından ayrıldıktan sonra böyle bir kaza olmuş. Dolayısıyla arkadaşlar kesin olarak bekar olanlara evlilik için yönlendirme yapıyoruz onu bilin.”

Kotil , ayrıca THY’nin başarısından söz ederek “Afrika’ya çok sefer yaptığımız için Afrika’daki orta sınıfın oluşmasına katkıda bulunuyormuşuz. Bu çok önemli. Afrika’da elit bir tabaka var yani ticareti yapan, gidip gelen bilir. Süper zenginler, bir de çok fakir karnını doyuramayan insanlar var Afrika’da. Bu zamana kadar uçuş az olunca. Örnek vereyim Nijer’in başkentine Air France haftada 3 sefer yapıyordu biz haftada 5 sefer yapıyoruz. Büyüme rakamlarında THY’nin çift haneli olması için çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Daha çok kadın pilot’

Kotil, yeni mezun olan 86 pilotun sadece üçünün kadın olmasının kendisinde rahatsızlık yarattığını belirterek, “Şu anda filomuzda sadece 40 kadın pilot var. 4 bin pilotumuz var, yarısı kadın olsa 2 bin yapar. Biz bundan vazgeçtik. Hiç olmazsa yüzde 10’u olsun yani 400 olsun. Tüm şartlara uygun kadınları pilot olmaya davet ediyorum” dedi.

Psikolojisi bozulmuştu

GermanwIngS uçağı 24 Mart’ta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri’nde düşmüş. Feci kazada 150 kişi ölmüştü. Uçağı kız arkadaşından ayrıldıktan sonra bunalıma giren ve tedavi gören yardımcı pilot Andreas Lubitz’in kasten düşürdüğü belirlenmişti.