Gazete Vatan Logo

Köşk'ten eyleme!

Köşk’teki törenden sonra TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundular

ANKARA- Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından sahiplerine verildi. Sinema dalında yönetmen Nuri Bilge Ceylan, geleneksel sanatlar dalında Prof. Dr. Uğur Derman, kültür ve sanat kurumu olarak Sakıp Sabancı Müzesi adına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ödül aldı. Cumhurbaşkanı Gül, sinema dalında ödüle layık görülen yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın, Cannes Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü alırken, “Ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum” sözlerini anımsatarak, “Türkiye artık yalnız bir ülke değil. Dışarıda ülkemizin destekçileri çok” dedi. Törene Saadet Işıl Aksoy, Necati Şaşmaz ve Yavuz Bingöl de katıldı.

KÖŞK’TEN ÇIKTILAR EYLEME GİTTİLER

Yavuz Bingöl ve Saadet Işıl Aksoy, Köşk’teki törenden sonra TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Eylemlerin sürdüğü Ankara’da Türk-İş Genel Merkezi önüne gelen Bingöl ve Aksoy, işçilerin sıkıntılarına ortak olmak ve direnişlerine destek vermek için geldiklerini söyledi.

KÖŞK’ÜN YENİ ARMASI: AK FORS

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi forsuna kardeş olarak arma geldi. Çankaya Köşkü’nde profesyonel bir ekibin “kurumsal kimlik” çalışmaları çerçevesinde bir yıldır sürdürdüğü tasarım çalışmaları tamamlandı ve yeni “Cumhurbaşkanlığı arması” resmi törenlerde de kullanılmaya başlandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Gül’ün makam odasının duvarına yerleştirilen yeni tasarım, Resepsiyon Salonu’nda dün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2009 Kültür ve Sanat Ödülleri’nin dağıtım töreninde ilk kez kullanıldı. “Güneş ve tarihte kurulan Türk devletlerini simgeleyen on altı yıldızdan” oluşan figür, kırmızı üzerine sarı yıldızla resmi fors olarak kullanılıyor. Aynı figürün beyaz zemin üzerine yerleştirilmiş şekli ise arma olarak tasarlandı.

Haberin Devamı