Gazete Vatan Logo

KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvuruları için son gün! İşte şartlar

KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvurularına 13 Şubat tarihinde start verildi. Peki girişimciler tarafından takip edilen KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvuru şartlar neler oldu? İşte KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvurularına dair detaylar...

KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvuruları için son gün! İşte şartlar

KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvurularında 20 Şubat yani bugün son tarih olarak belirlendi. Peki KOSGEB sıfır faiz kredine desteğine başvurularına ilişkin şartlar neler? İşte KOSGEB sıfır faiz kredi desteği başvurularına ilişkin merak edilen soruların detayları...

KOSGEB BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kredinin kefaletiyle ilgili de KOBİ’lere destek vereceklerini kaydeden Özlü, "Bankalarla yapacağımız protokole Kredi Garanti Fonu AŞ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği de taraf olacak. Protokol yapılan bankalar, teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacaklar. Bir önceki programa başvuran ama destekten yararlanamayan yaklaşık 230 bin KOBİ’mizden gerekli şartları taşıyanlar bu destekten faydalanabilecek. Altını çizerek ifade ediyorum bu KOBİ’lerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yok. Onların önceki başvuruları geçerli sayılacak. Ayrıca daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerimizin yeni başvuru yapmalarına da imkan sağlayacağız Başvuru yapan tüm işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayanları, çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olandan başlayarak sıralayacağız. Mikro işletmeler, yani yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler destekten öncelikli olarak yararlanacaklar." dedi.

Haberin Devamı

KOSGEB SIFIR FAİZ KREDİ BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TESK BAŞKANI AÇIKLAMASI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programında yapılan düzenlemeyle girişimcilerin işletmelerini kurmadan kredi için müracaat edebileceklerini bildirdi. Palandöken, yazılı açıklamasında, daha önce girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp, sertifikasını alanların işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvurabildiklerini hatırlatarak, yapılan düzenlemeyle girişimcilerin iş yerlerini açmadan kredi müracaatında bulunmalarının önünün açıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Söz konusu değişiklikten sonra işletmesini kuran ancak hala KOSGEB'e müracaat etmeyen girişimcilerin 31 Aralık 2017'ye kadar KOSGEB'e başvurarak programdan faydalanabileceklerine dikkati çeken Palandöken, "Bu tarihten sonra yalnızca işletmelerini açmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilere onay verilecek. Girişimcilerin başvuru formları, oluşturulan kurullar tarafından kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, karlılık ve sektörel fırsatlar gibi kriterlere göre değerlendirilecek, olumlu ya da olumsuz sonuç esnaf adayına bildirilecek." ifadelerini kullandı.