Gazete Vatan Logo

Köşe yazarlarıyla Silivri'de

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile 12 köşe yazarıyla, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gitti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Ahmet Hakan Coşkun, Ruşen Çakır, Aslı Aydıntaşbaş ve Oral Çalışlar'ın da aralarında bulunduğu 12 köşe yazarının, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ni ziyareti sona erdi.



Yerleşkeye Adalet Bakanlığı'na ait bir otobüsle saat 11.15'te giriş yapan köşe yazarları, saat 15.15'te buradan ayrıldı.

Yerleşkedeki cezaevi şartlarının nasıl olduğu, tutuklu ve hükümlülerin yaşam ortamlarının gösterilmesi amacıyla düzenlenen geziye katılan köşe yazarları ve Bakan Ergin'in ziyareti, 4 saat sürdü.


Bakan Ergin, herhangi bir açıklama yapmadan, köşe yazarlarının yer aldığı otobüsle yerleşkeden ayrıldı.

Bakan'a aralarında Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, Radikal Gazetesi köşe yazarı Oral Çalışlar, Milliyet Gazetesi köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Star Gazetesi köşe yazarı Ergun Babahan, Vatan Gazetesi köşe yazarı Ruşen Çakır, Türkiye Gazetesi köşe yazarı Rahim Er, Zaman Gazetesi köşe yazarı Bülent Korucu, Sabah Gazetesi köşe yazarı Emre Aköz, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Utku Çakırözer, Akşam Gazetesi köşe yazarı Nagihan Alçı, Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Tuncer Köseoğlu’nun da bulunduğu gazeteciler eşlik etti.

EN "ÖZEL" TAŞINMA

Şike, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmaların yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nin, Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na taşınmasına başlandı. Dosyaların taşınması Cumartesi ve Pazar günü de devam edecek. Beşiktaş’ta hizmet veren İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemeler pazartesi günü Çağlayan’da göreve devam edecek.

BAŞSAVCI VEKİLİ SEÇEN’DEN ADLİYE PERSONELİNE VEDA YEMEĞİ

Öte yandan taşınma nedeniyle adliye bahçesinde veda yemeği düzenlendi. Yemeğe ev sahipliğini İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen yaptı. Seçen’in ev sahipliğini yaptığı yemeğe mahkeme başkanları Nurettin Ak, Ömer Diken, Metin Özçelik, Kemal Can, Rüstem Eryılmaz, Ali Alçık, Mehmet Ekinci ve Gökmen Demircan da katıldı. Tüm adliye personelinin birlikte olduğu yemeğe, adliyede görevli gazeteciler de katıldı.

Yemeğin ardından Fikret Seçen, tüm adliye personeline emeklerinden dolayı teşekkür etti. Ardından Seçen, mahkeme başkanları ve tüm adliye personeli hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı