Gazete Vatan Logo

Koşamayanlar için 4. kez koşacaklar

Omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak bulmak amacıyla kurulan Wings For Life Vakfı’nın düzenlediği Dünya Koşusu’nun Türkiye ayağı, 7 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenecek.

Koşamayanlar için 4. kez koşacaklar

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı’nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. İlk üç yılda koşu için alınan kayıtlar ve toplanan bağışlarla toplam 17.8 milyon Euro toplandı. Wings for Life World Run, benzersiz formatı ile de koşuculara farklı bir deneyim sunuyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Bu yıl, dördüncü kez 7 Mayıs’ta, İzmir’de düzenlenecek koşuda Yağız Avcı’nın kullanacağı yeni Ford Kuga, önlerindeki binlerce katılımcıyı mümkün olduğu kadar uzağa ve hızlı koşmaları konusunda motive edecek. Koşucuların yakalama aracına meydan okuduğu bu konsept, dünyada ilk ve tek.

Sloganı “Koşamayanlar için koşuyoruz” olan organizasyona 50 lira ödeyip katılmanız mümkün. Koşunun tanıtım elçileri Tanem Sivar, Ayşe Tolga ve Merve Oflaz oldu.

Haberin Devamı

Dünyada omuriliğe bağlı engelli sayısı 3 milyon

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, "Omurilik felci çok basit kazalar sonrası herkesin başına gelebilecek bir sakatlık. Tüm dünyada omurilik sakatlanması nedeniyle engelli olan 3 milyon kişi var ve her yıl 250 bin kişi omurilik zedelenmesine yol açan bir sakatlık geçiriyor. TOFD olarak, Wings For Life Dünya Koşusu’nun ülkemizde 4 senedir gerçekleşmesi bizleri mutlu ediyor" dedi.