Gazete Vatan Logo

Koş Türkiye koş!

Nedeniniz ister kilo vermek, ister fit kalmak, ister önümüzdeki maratonlara hazırlanmak olsun, Türkiye’nin dört bir yanına yayılan farklı farklı koşu organizasyonlarının kapısı size mutlaka açık!

Koş Türkiye koş!

Bir süredir sahilde, parkta, sokaklarda koşan insan sayısının arttığını görüyorsak, bunun bir sebebi var. Yalnız başına koşmak istemeyenleri bir araya getiren koşu grupları, hem motivasyonu artırıyor hem de düzenli koşmaya önayak oluyor…

Türkiye’nin birçok bölgesinde koşu organizsayonları düzenleyen Uzun Etap’ın proje yöneticisi Ecem Eroğlu, şu anda ülkemizde faaliyet gösteren 60’a yakın koşu organizsayonu olduğunu söylüyor. Bu koşulara 30 ile 50 yaş arası beyaz yakalı iyi eğitimli bir kitlenin katıldığını anlatan Eroğlu, katılımcıların yüzde 65’i erkek yüzde 35’i de kadın olduğunu anlatıyor, “Her geçen gün koşuya olan ilgi artıyor. Bizlerin de bu ilgiden dolayı koşu gruplarına yeni parkurlar eklememiz gerekiyor. Bugün Tuz Gölü’nden Likya Yoluna, Kaçkarlar’dan İstanbul’un sokak ve caddelerine yüzlerce kişi düzenli olarak durmadan koşuyor. 160 kilometreyi bulan ve 30 saat süren ultra maratonlar, yarı maratonlar ve gece koşuları çok popüler. Bununla da kalmıyor, şehirde koşu trendi de hızla yayılıyor.”

Haberin Devamı

Marmaris durmuyor

Run Marmaris: 31 Mart - 1 Nisan

Uzunetap tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen RunMarisRun Yarı maratonu’nun üçüncüsü 1 Nisan tarihinde 21K yarı maraton, 10K, 5 K ve 2 km’lik halk koşusu etaplarıyla düzenlenecek.

Tuzun üstünde 160 km

Garmin Runfire Salt Lake
Ultra Trail: 28-30 Temmuz
Tuz Gölü’nün sonsuz beyazlığında 28-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında 21K Tuz Gölü Yarı Maratonu, 42K Tuz Gölü Maratonu, 80K Tuz Gölü Ultra Trail ve Tuz Gölü 100 mil olmak üzere 4 kategoride gerçekleşecek olan “Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail” spor tutkunlarının sınırlarını zorlayacak.

Yıldızlar altında...

Under Armour Koşusu: 23 Haziran

Belgrad Ormanı Neşet Suyu parkurunda gerçekleştirilen Under Armour Gece Koşu’su 23 Haziran’da gerçekleştirilecek seri 6K ve 12K olmak üzere iki parkurda koşulacak. Belgrad ormanında diğer gece koşusu ise 8 Eylül’de.

Dünyanın en iyi 10 yarı maratonu arasında

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu: 8 Nisan

Tarihi yarımadada 8 Nisan Pazar günü koşulacak yarı maraton İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone sponsorluğunda organize ediliyor. Geçen yıl altın kategoriye yükselerek dünyanın en iyi 10 yarı maratonu arasında yer alan organizasyonda Yenikapı’dan başlayan parkur uzunluğu 21 kilometre. Aynı gün 10K da koşulacak ve yarı maratonla aynı güzergahı kullanacak.

Haberin Devamı

Her üç katılımcıdan biri kadın

adidas Geyik Koşuları: 30 Haziran

adidas Geyik Koşuları, Belgrad Ormanı’nın patikalarında düzenlenen patika koşu yarışı.
4K, 14K, 28K’lık etaplardan oluşuyor. Her üç katılımcısından biri kadın olduğu adidas Geyik Koşuları By Night 30 Haziran’da koşulacak, 8 haziran - 8 temmuz arasında da adidas Parley- Run For the Oceans koşuları gerçekleşecek.
İki gün durmadan koşacaklar
İznik Ultra: 21-22 Nisan
Koşu takviminin en zor yarışlardan biri 21-22 Nisan tarihleri arasında İznik gölü çevresinde bireysel patika yarışı olan İznik Ultra koşulacak. 139 kilometrelik parkurda yarışmacılar 21 Nisan Cumartesi günü, saat 00:00’da İznik’te yarışa başlayacak ve 25 saat sonra 22 Nisan 01:00de finişi görecekler. Ayrıca 88 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 49 kilometrelik Narlıca Dağ Maratonu, 29,4 kilometrelik Göllüce patika koşusu ve 14,6 kilometrelik Derbent patika koşuları ile devam edecek.
İyilik için adım at
Akbatı koşusu: 1 Nisan
Akbatı misafirlerini spor, sağlıklı yaşam, toplumsal farkındalık ve iyilik ekseninde buluşturmayı amaçladığı Akbatı Koşusu’nu düzenliyor. Kayıt gelirlerinin bir kısmının Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’na bağışlanacağı Akbatı Koşusu, 1 Nisan Pazar günü saat 09:00’da Bahçeşehir’de koşuya gönül vermiş sporseverleri ağırlayacak, koşuda üç farklı parkur olacak. 09:00-11:00 saatleri arasında yetişkinler için 10K- 5K parkurlarında asfalt koşusu; 10:45’te ise 4-12 yaş çocuklar için Akbatı Çocuk Koşusu gerçekleşecek.
12 ülkede aynı anda
Wings for Life Vakfı koşusu: 6 Mayıs
Omurilik zedelenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara kaynak yaratan “Wings for Life” Vakfı, çalışmalarına dikkat çekmek ve araştırmalara fon sağlamak amacıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 12 ülkede aynı anda gerçekleşen bir koşu düzenliyor. “Koşamayanlar için Koşuyoruz” sloganıyla bu yıl beşinci kez 6 Mayıs’ta düzenlenecek etkinliğin Türkiye ayağı İzmir’de gerçekleştirilecek. Bu uluslararası yarışın direktörlüğünü ise atletizmde bir dönemin unutulmaz isimlerinden Colin Jackson yapıyor. Jackson “Koşabilmek aslında bir lüks. Bu yarışta koşulması gereken belli bir mesafe yok. 2 kilometre koşan da kendisiyle gurur duymalı, 50 kilometre koşan da” diyor.
En zor maraton
Tahtalı Run to Sky: 18-19 Mayıs
Antalta Çıralı’da 18-19 Mayıs tarihleri arasında Sportive’in desteğiyle 100K, 60K, 30K, 27K ve 6K yarışları düzenlenecek. Türkiye’nin en zor maratonlarından biri olarak adlandırılan Tahtalı’daki yarışların büyük bölümü dik tırmanış etaplarından oluşuyor ve ciddi performans gerektiriyor.

Haberin Devamı