Gazete Vatan Logo

Kortların majestesi Roger Federer!

TEB BNP Paribas İstanbul Open için Türkiye’ye gelen “majesteleri lakaplı“ Roger Federer 300 milyon dolarlık servetiyle kortların en zengin sporcularından. Öfke kontrolü için tedavi gören ünlü raket aynı zamanda bir stil ikonu.

Kortların majestesi Roger Federer!

Kortların stil ikonu Roger Federer...

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası’nın bir numaralı seribaşı Roger Federer tenisin majestesi.. 237'si kesintisiz olmak üzere 302 haftayla dünya sıralamasında en çok zirvede kalan raket. 17 Grand Slam şampiyonluğu var ve bu bir rekor..

İlk iş idolü Sampras'ı eledi

1999'da yani henüz 18 yaşında ilk 100'e 95'inci sıradan girdi. İki yıl sonra Wimbledon ve Fransa Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Pete Sampras'ın Wimbledon'daki 31 maçlık galibiyet serisine son verdi. 2002'de dünya sıralamasında ilk 10'a giren İsviçreli raket iki yıl sonra kariyerinin en büyük çıkışını sergiledi. Federer, o yıl Avustralya Açık, Wimbledon ve Amerika Açık'ı kazandı.

Öfke kontrolü problemini aştı

Kariyerinin başlarında öfke kontrolü problemi yaşadı. Hatta öyle ki bunu aşmak için bir dizi tedaviden geçti. Sonunda başarılı da oldu, öfkesini yendi. Hırçın başlayan kariyerinin son demlerinde oldukça sakin görünen Federer aynı zamanda iki defa ikiz babası oldu. Eşi de eski bir tenisçi; Mirka Vavrinec.

Haberin Devamı

Sırtı ağırdı askere gitmedi

Kariyerinin zirveyi zorladığı yıllarda Federer'in karşısına askerlik engeli çıktı. İsviçre'de askerlik zorunluydu, Federer sırt ağrıları yüzünden bu görevinden terhis edildi.

30 yaşında tüm rekorları kırdı

'Majesteleri' lakaplı tenisçi 2012'de Wimbledon'ı kazandı, birçok rekor da peşinden geldi. Dünya sıralamasında bir numaraya yükseldi, bu alanda Sampras'ın rekorunu kırdı. Grand Slam'lerden Avustralya Açık'ı dört, Wimbledon'ı yedi, ABD Açık'ı beş, Fransa Açık'ı da bir kez kazanan Federer'in iki olimpiyat madalyası var. 2014'te İsviçre'ye, milli takımları buluşturan Davis Kupası'ndaki ilk şampiyonluğunu yaşattı ve Federer'in kariyerinde kaldırmayı başaramadığı hiçbir önemli kupa kalmamış oldu.

Mandela'dan sonra en güvenilen iyi niyet elçisi

Güney Afrika'da yapılan bir ankette Nelson Mandela'dan sonra en çok güvenilen isim seçildi. Federer yardım kuruluşlarıyla olan çalışmalarıyla da biliniyor. Güney Afrika'da çocuklar yararına üretilen projelere destek sağlamak için 2003'te kendi adında bir fon kurdu.

Haberin Devamı

Klasik stiliyle moda ikonu...

O bir stil ikonu. Hem kortlarda hem de kırmızı halıda kıyafetleri ve stili dikkat çekiyor. Giyinmeyi seviyor, modayı yakından takip ediyor, dar kesim pantolonlar henüz moda değilken onun stili konuşuluyordu. 12 yıldır kortta Nike ürünlerini giyiyor. Günlük yaşamdaki gibi kortta da klasik stili var. Alışveriş yapmayı seviyor. Favori modacıları ise Oscar De la Renta, Marc Jacobs ve Louis Vuitton. Beyaz gömlek vazgeçilmezi. Genellikle siyah takım elbiseleri tercih ediyor.

Az daha futbolcu olacaktı

İsviçreli bir baba ve Güney Afrikalı bir annenin oğlu olarak 1981'de sanat kenti Basel'de doğdu. 6 yaşında tenisle tanıştı ama aklı futboldaydı, bu sporda çok da yetenekliydi. 12 yaşında tercihini yaptı, tamamen tenise odaklandı. 13 yaşında ülkesinden gençler şampiyonluğunu, 1998'de Wimbledon Juniors ve Orange Bowl'u kazandı. 17 yaşında ise dünya gençler şampiyonu oldu.

Herkesi yeniyor Nadal hariç

Haberin Devamı

İspanyol Rafael Nadal 2006’dan sonda adeta Federer’in kabusu oldu. Federer 2006 ve 2007'de Avustralya Açık, Wimbledon ve Amerika Açık'ı kazandı, ancak Nadal ile oynadığı iki Fransa Açık finalini de kaybetti. Ardından Federer'in güçlü rakiplerinin arasına Sırp Novak Djokovic de katıldı.

Ali ve Mandela

Kimlerle tenis oynamak istersiniz sorusuna ilginç bir cevabı var. Muhammed Ali, Nelson Mandela, Michael Jordan, Björn Borg..

Serveti 300 milyon dolar

Serveti 300 milyon dolar yani yaklaşık 850 milyon lira. Bugüne kadar turnuvalardan 71 milyon dolar kazandı. Sponsorluklardan ise servetinin üçte ikisini kazanmış durumda.