Gazete Vatan Logo

Korsan yayında Trump'a küfürlü şarkı

Hackerlar radyo istasyonlarını geçen sene ABD başkanlık seçimleri sırasında hit olan 'F... Trump' parçasını çalmaya zorluyor. Hackerlar aynı şekilde bir televizyonun yayın akışına da müdahale ettiler.

Korsan yayında Trump'a küfürlü şarkı

Geçen sene ‘F… Trump’ başlıklı bir parça yapan YG ve Nipsey Hu$le epey başarılı olmuş, konser turneleri için de aynı başlığı kullanmışlardı. Bu yıl ise The Billboard dergisinin haberine göre hackerlar radyo istasyonlarının sistemine girip sürekli bu parçayı çalmaya zorluyorlar.

İlk olarak 30 Ocak Pazartesi günü Salem’de yayın yapan Sunny radyosu normalde 50, 60, 70 ve 80’lerin hitlerini çaldığı 7.25 ve 7.45 saatler arasında aralıksız olarak F… Trump parçasını çalmaya mecbur edildi. O sırada radyonun yayınını tamamen durdurmak zorunda kalan radyo yöneticisi Jeff Bright “Dinleyicilerimiz bize anlayış gösterdiler çünkü bizim suçumuz olmadığını biliyorlardı” dedi. Buna ek olarak Trump’a oy vermiş olan Kuzey Carolina eyaletinde faaliyet gösteren bir yerel televizyonun müzik akışı devam ederken birdenbire bu parça çalmaya başladı.