Gazete Vatan Logo

Korona günlerinde beslenme nasıl olmalı?

Uzman Diyetisyen Büşra Atmaca, "Önceliğimiz sakinliğimizi korumak telaş yapmadan sağlıklı beslenme programını uygulamak olmalıdır" dedi.

Korona günlerinde beslenme nasıl olmalı?

Korona virüs vakalarının yeniden arttığı bu dönemde beslenme, vücudun güçlü bağışıklık sistemine kavuşması için hayati önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Büşra Atmaca, konuyla ilgili yaptığı önemli uyarılarda, özellikle 'tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli beslenme ‘ye dikkati çekti.

Özellikle korona virüs testi pozitif çıkanların 'beslenmemde nelere dikkat etmeliyim?' sorusunu sıkça sorduğunu belirten Büşra Atmaca, "Vakaların oldukça arttığı bir dönemdeyiz ve uzağımızda olduğunu düşündüğümüz salgın kapımızda ya da evimizin içine kadar girdi. Bir çoğumuz karantina sürecini evimizde geçiriyoruz, hayatımızda ilk defa yaşadığımız bir salgın hastalığın telaşına bilinmezliğine kapılarak ne yapacağımızı bilmiyor, çözüm yolu arıyoruz. Evde geçirdiğimiz karantina sürecinde aklımıza takılan sorular var. Nasıl beslenmeliyim, neler tüketmeliyim? Vücudumdan bu hastalığı ne atar? Testimiz pozitif ise ve semptomlarımızı biraz hafif geçiriyorsak önceliğimiz sakinliğimizi korumak telaş yapmadan sağlıklı beslenme programını uygulamak olmalıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

“Bir orta boy kivi günlük alınması gereken c vitaminin tamamını karşılıyor”

Kovid döneminde tüketilmesi gereken besinlerle ilgili bilgi veren Uzman diyetisyen Büşra Atmaca, “Vücudumuzun temel yapı taşları proteinlerdir, vücut direncimizi koruyabilmek için kaliteli protein bakımından zengin; yumurta, et, balık öğünlerimizde yer vermeli, özellikle kuru baklagilleri tüketmeye özen göstermelisiniz.

Vücudunuzun tüm yaşamsal faaliyetlerinin en önemli kahramanın su , atık maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olmak için 2,5-3 litreye yakın su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Bilinçsizce tüketilen karışım kürlerden ve vitamin ilaçları karaciğerinizi yoracağınızı vücut savunmanızı azaltacağınızı unutmamalı, karaciğerinize iyi gelecek; enginar, ıspanak, brokoli ve zerdeçalı günlük beslenme programınıza mutlaka ekleyin.

Korona virüs tedavisinde oldukça önemli olan C vitamini yönünden zengin mevsim meyvesi olan kiviyi her gün tüketmeye özen gösterin. 1 orta boy kivi günlük alınması gereken c vitaminin tamamını karşılıyor. İyi bir boğaz antiseptiği olan adaçayından veya öksürüğünüze iyi gelecek kekik çayından her gün bir fincan tüketebilirsiniz. Unutmamalısınız ki vücudunuz bu virüse karşı ilk defa savunuyor ve güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacı var. Faydalı tek bir besinin olmadığı, tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli bir şekilde tüketmeye dikkat ederek, ev içinde küçük egzersizlerle hareket etmeye özen göstermelisiniz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı