Gazete Vatan Logo

Korkutan kehanet!

'7’den büyük bir depreme hazırlanmalıyız'

Marmara ve Ege’yi sarsan Gökçeada’daki 5.3’lük depremin ardından Prof. Perinçek, “7’den büyük bir depreme hazırlanmalıyız” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, önümüzdeki 20 yıl içinde büyük bir depremin Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerini etkileyececeğini ve büyüklüğünün 7.0’nin üzerinde olacağını ileri sürdü.

Gökçeada depreminin uyarı olarak alınmasını gerektiğini belirten Prof.Dr. Perinçek, “Bence şu an Tekirdağ ile Gökçeada arası en tehlikeli bölge” dedi. Gökçeada’daki depremle Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın batısında İzmit ve Adapazarı civarında enerjinin önemli oranda boşaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Perinçek, enerjinin şu an ise Orta Marmara’dan Saros’a doğru biriktiğini kaydetti. Prof.Dr. Perinçek, endişesini ise söyle dile getirdi:

100 yılda bir oluyor

“Eğer 1912’deki Mürefte depremi gibi bir deprem olursa, Tekirdağ ve Çanakkale’ye etkisi kesinlikle ve kesinlikle yıkıcı olacak. Onun için tedbir almalıyız. Yoğun bir şekilde kendimizi her yüzyılda bir olan Mürefte depremi gibi bir depreme hazırlamamız gerekiyor. Bugünkü depreme benzer depremler Kuzey Anadolu Fayı boyunca Tekirdağ ve Gökçeada arasında bundan sonra da sürecektir. Beklediğimiz büyük deprem umarım biz gerekli tedbirleri aldıktan sonra olur.”

Haberin Devamı