Gazete Vatan Logo

Koridor vatana ihanet olur!

Kobani bahanesiyle terör estirildiğini söyleyen MHP lideri "Yüreğiniz yetiyorsa IŞİD’in karşısına çıkın da görelim. İstanbul’da bağırmak kolaydır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında, Türkiye'de yaşanan Kobani eylemlerine ve silah yardımı yapılması taleplerine tepki gösterdi. Bahçeli, şunları söyledi:

'Barbarlar sokağa yığıldı'

"Kalplerinde insan sevgisi olmayan barbarlar, Kobani’deki IŞİD terörüne, IŞİD zulmüne sözüm ona tepki amacıyla sokaklara yığılmıştır. Munların asıl meseleleri Kobani değildir. Bu ahlaksızların maksadı Türkiye’nin bölünmeye ve Kürdistan’a razı edilmesidir. Bize göre, Mehmetçiğe kurşun sıkanların, Kobani için merhamet dilenciliğine, vicdan seferine çıkması yüzsüzlüğün doruğudur... Türkiye’de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD’in karşısına çıkında görelim. İstanbul’da bağırmak kolaydır, Diyarbakır’da masumlara korku salmak maliyetsiz dir, sözde çözüm sürecinin puslu ortamında ’her yer Kobani, her yer direniş’ demek basittir. Kobani’de IŞİD terörü sizi bekliyor, ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz? IŞİD Kobani’de vuruyor, siz Türkiye’den selamlıyorsunuz. IŞİD Kobani’de eziyor, biçiyor, doğruyor, siz Türkiye’den ortak oluyorsunuz. Bu itibarla Kobani için koridor açılması, silah yardımı yapılması, buna sıcak bakılması vatana ihanet olacaktır."

Haberin Devamı

Yargı için itibar uyarısı
"meselenin talihsiz tarafı, HSYK seçimlerinin hükümetle cemaat arasında geçtiği izleniminin çok yoğun şekilde verilmesidir. Siyasallaşan, bağımsızlığını, tarafsızlığını kaybeden adalet kurumlarının, itibarı ve inandırıcılığı olmayacaktır.”