Gazete Vatan Logo

Körfez devlerinin tek rakibi THY

ABD’Lİ havacılık devi Boeing’in Başkan Yardımcısı Bertrand-Marc Allen, Körfez Bölgesi’ndeki havayolu şirketleriyle rekabet edebilecek tek şirketin THY olduğunu söyledi.

Körfez devlerinin tek rakibi THY

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dhabi’de gerçekleştirilen Küresel Havacılık Zirvesi’nde konuşan Allen, “Karşılaştırmak gerekirse, THY ve Emirates’in rakamları birbirlerine yakın. Ancak Türkiye’nin en büyük gücü, 79 milyonluk nüfus. BAE’nin nüfusu 9 milyon. THY dışarıdan aldığı transit yolcu kadar Türkler’i de uçuruyor. Körfez Bölgeleri’nde ülkelerin nüfusları az. Bu açıdan THY bölgede hızla büyüyen havayollarının en büyük rakibi olmayı sürdürecek” dedi.

İstanbul’un çok önemli bir aktarma noktası haline geldiğine dikkat çeken Bertrand-Marc Allen, şunları kaydetti: “THY, Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Afrika’ya, oradan ABD ve Uzakdoğu’ya bağlantı sağlıyor. Yeni havalimanı ile bu operasyon daha da büyüyecek.”

Körfez Bölgesi’nde Dubai merkezli Emirates, Katar Havayolları, Abu Dhabi’den uçan Etihad, son yıllarda hızlı büyümeleri ile dikkat çekiyor.

220 yeni uçak alacak

- THY, 284 dış hat noktasına bağlantı sağlıyor. Emirates 134.

- THY geçen yıl 1.1 milyar dolarlık rekor kâra imza attı. Emirates’in kârı 1.2 milyar dolar.

Haberin Devamı

- THY’de 304, Emirates’te hepsi geniş gövdeli 249 uçak var.

- 5 yıl içinde THY 220 adet, Emirates 254 uçak teslim alacak.