Gazete Vatan Logo

Körfez’den güven mesajı

15 Temmuz hain darbe girişimi Körfezli yatırımcıyı Türkiye’den uzaklaştıramadı. Birlik mesajı veren Türk inşaat sektörü temsilcileri, “Türkiye Ortadoğu’nun sığınağı. Yatırım iştahı sürüyor, darbe vız geldi” dedi

Körfez’den güven mesajı

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2016, 41 bin metrekare alan üzerinde toplam 272 firmanın katılımıyla dün kapılarını açtı. Fuarda 2 bin 700 metrekarelik alanda 26 Türk firması yerini aldı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerleri tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan hain kalkışmanın ardından ilk defa yapılan yurtdışı organizasyonunda yabancı yatırımcının Türkiye'ye duyduğu güven damgasını vurdu. Türk gayrimenkul sektörünün dev firmalarının temsilcileri, her yıl katıldıkları organizasyona bu kez sıcak satış yapmak için değil, normalleşme sürecini anlatmak amacıyla katıldıklarını belirtti. "Yatırıma tam gaz devam ediyoruz. Türkiye'nin gücünü dünyaya gösteriyoruz" mesajı veren sektör temsilcileri, standlarında Türk bayrağını sallandırarak gövde gösterisi yaptı.

HERKESE TÜRKİYE'Yİ ANLATIYORUZ

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Cityscape'e satış yapmaya değil Türkiye'de yaşananları anlatmaya geldiklerini vurguladı. Dubai Emiri Şeyh El Maktum ve Abu Dabi Kraliyeti'nden Nahyan Ailesi ile görüştüğünü anlatan Ali Ağaoğlu, "Dışişleri Bakanlığı gibi çalışıyoruz. Herkese Türkiye'yi anlatıyoruz. Ülkemize yatırım iştahı sürüyor" dedi.

DAHA ÇOK SEVİNDİLER

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcının hain darbe girişiminin başarısız olmasına çok sevindiklerini anlatan Ağaoğlu, "Körfez yatırımcıları Türkiye'yi Ortadoğu'nun kalesi olarak görüyor. Darbenin başarısız olmasına bizden daha çok sevinmişler. 'Darbe olsaydı, domino etkisiyle Ortadoğu'yu da bitirirdi' diyorlar" şeklinde konuştu.

'BİZ TÜRKİYE'Yİ BİLİYORUZ'

Fuarda umduklarından fazla ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da burada hedeflerinin sıcak satış olmadığını söyledi. Tahincioğlu, "Bu sene amacımız hain darbe girişiminden sonra burada, hep beraber, elele olduğumuzu göstermek. Yabancı yatırımcılara normalleşme sürecini, ekonomimizin gücünü ve Türkiye'ye olan inancımızı anlatıyoruz. Onlar da zaten bunu biliyor. 'Biz Türkiye'yi biliyoruz, bunu geçin projelerinizi anlatın' diyorlar. Batı'daki olumsuz algıdan daha farklı bir bakış açısı var. Bu da bizim adımıza sevindirici" ifadelerini kullandı.

KİMLER KATILIYOR?

Haberin Devamı

CItycape Global 2016'ya bu yıl, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Artaş İnşaat, Garanti Koza, Sinpaş GYO, Tahincioğlu Gayrimenkul, Kuzu Grup, Mar Yapı, İş GYO, Gap İnşaat, Fazlıoğlu Group, Tarakçıoğlu Grup, A And J Yatırım, Emay İnşat, Öztekler İnşaat, Aremas Gayrimenkul, Metal Yapı, Tabanlıoğlu Mimarlık, Sabri Paşayiğit Mimarlık, Efekta Mimarlık, Emaar Türkiye gibi gayrimenkul ile mimarlık şirketleri katıldı.

KAYGI YERİNİ GÜVENE BIRAKTI

CItyscape Global'e Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan da katıldı. Körfez yatırımcısının 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye bakışını anlatan Ozan, şunları söyledi: "16 Temmuz'da Türkiye'ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminden 15 gün sonra Abraaj Grubu Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı."

Haberin Devamı

TİM TANITIM ATAĞINDA

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı yatırımcıyı ortak olarak gördüklerini belirterek, "Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile 26 ülkede tanıtım atağı başlattık. 5 ülkeye gittik. Bayramdan sonra İngiltere, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'a gideceğiz. Türkiye'de her şeyin daha iyi olacağını anlatacağız" dedi.

FUARIN İLK GÜNÜ İKİ PROJE ALDI

Fikirtepe'de 6 kentsel dönüşüm projesini birden yapan Efekta Mimarlık, Dubai'den iki proje aldı. Efekta Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Çakanel, "Bir otel ve rezidans projesi için prensip anlaşması yaptık. Projelerin detayları için Arap yatırımcılar Türkiye'ye gelecek" diye konuştu.