Gazete Vatan Logo

Körfez’den 1.2 milyar liralık talep moral oldu

Dubai’deki Cityscape Global’de darbe girişimine rağmen Türk projelerine ilgi azalmadı. Körfez yatırımcısından alım talebi geldi. 410 milyon $ yani 1.2 milyar liralık yatırım görüşmesi yapıldı.

Körfez’den 1.2 milyar liralık talep moral oldu

Körfez bölgesinin en büyük gayrimenkul fuarı olan Cityscape Global, 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Türkiye’deki darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla ilk buluşma olan fuarda yatırım talebi yine de azalmadı.

Fuara katılan 26 Türk firması, projelerine büyük talep aldı. Projelere 410 milyon dolar yani 1.2 milyar liralık talep geldi. Cityscape Global’de ülke tanıtımına önem veren çalışmalar da ön plana çıktı. Darbe girişimi sonrasında Cityscape Global’de gelen 1.2 milyar lirayı geçen satış ve talep sektöre de moral oldu. Körfez yatırımcısı yaptığı alımlar ve rezervasyonlarla Türkiye’ye güven mesajını yineledi.

Araplar’ın Yalova ilgisi büyük

Arapların Türkiye’deki gözde bölgelerinden Yalova’da geliştirilen KentPlus Yalova Wellness SPA Resort, 50 milyon dolarlık talep aldı. Bu taleplerin birkaç ay içinde satışa dönmesini beklediklerini belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, “EPP güvencesi ve desteği olması ilgideki önemli bir unsur olarak öne çıktı” dedi.

100 milyon $’lık toplu alım

Haberin Devamı

Tarlabaşı360 projesi, yeni ismi Taksim360 ve yeni rezidans bölümleriyle Dubai’de tanıtıldı. yerini aldı. Projeye 100 milyon dolarlık toplu alım, 21 milyon dolarlık bireysel alım yapıldı. Taksim360 markasıyla projenin Türkiye lansmanı ekim ayında yapılacak. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, bölgenin özellikle kira getirisinin yatırımcıyı cezbettiğini ifade etti.

Köy’e 10 milyon $

Zekeriyaköy’de hayata geçirdiği projesi ‘KÖY’ için fuarda yoğun ilgiyle karşılaşan Siyahkalem 10 milyon dolarlık satış talebiyle döndü.

Sıcak satış yaptı

Metal Yapı Konut, 2.5 milyon dolarlık sıcak satış yaptığını açıkladı. Ayrıca 15 milyon dolarlık talep alındı. İstanbul Tower projesi için alınan talep 50 milyon dolara ulaştı.

Konut ve ofise 32 müşteri geldi

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Türkiye imajını desteklemek adına katıldıkları fuarda Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projelerini tanıttıklarını söyledi. Tahincioğlu, “Konut ve ofis projelerimiz ile ilgilenen 32 potansiyel müşterimiz oldu” dedi.

Haberin Devamı

600 yatırımcıyla görüştü

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, fuarda 600 yatırımcıyla görüşme yaptıklarını söyledi. Çetinsaya, 100 yatırımcının çok ciddi anlamda alım talepleri olduğunu ifade etti. Çetinsaya, “Bu yıl ilk amacımız ülkemizi anlatmaktı. Ancak satış talebi anlamında da çok ciddi yatırımcılarla çok önemli görüşmeler yaptık. 100 milyon liraya yaklaşan bir talep aldık” dedi.

Kraliçe’ye büyük ilgi

Sinpaş GYO, İstanbul, Ankara ve Bursa’da imza attığı projeleriyle yer aldı. Özellikle Queen Central Park ile Bursa Modern projelerinin maketlerini ziyaret eden yatırımcılarla görüşmelerde 90 milyon liralık talep oluştu.

Bulgaristan farkı

Fuarda Bulgaristan’da hayata geçireceği projeleri Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve Sofia Square ve İstabul’daki Swissotel Kozapark projesini yatırımcılarla buluşturan Garanti Koza, toplamda 50 milyon dolarlık satış talebiyle döndü.

Haberin Devamı