Gazete Vatan Logo

Koreliler’e Süper Teşvik daveti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Güney Koreli devlere Türkiye’ye yatırım davetinde bulundu.

Koreliler’e Süper Teşvik daveti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Güney Koreli devlere Türkiye’ye yatırım davetinde bulundu. Kore-Türkiye İş Forumu, Bakan Zeybekci ile Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Paik Un-Gyu ve iş insanlarının katılımıyla Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapıldı.

Dünyada geçen yıl itibarıyla 10 mega projenin 5’inin Türkiye’de olduğuna dikkati çeken Zeybekci, ülkenin projeler konusunda lider olmaya devam edeceğini anlattı. Bakan Zeybekci, 2 ülkenin karşılıklı menfaatlerinin en üst seviyede buluşacağına inandıklarını belirterek, “Türkiye ile Kore arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması (STA), Kore için çok üst düzeyde bir ticaret fazlası vermektedir. Biz 1 satarken Kore’den 12 alıyoruz. Bunun içinde Türkiye’deki Kore yatırımlarının da payı vardır. Kore yatırımları için bizim ülkeden ithal ettiğimiz ara malı, ham madde ya da diğer teknoloji transferleri de var. Önümüzdeki dönemde avantajlı üstünlüğünün olduğu ürün alanlarında Türkiye’nin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Nihat Zeybekci, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

Koreli şirket yoktu

“Dünyanın en iddialı teşvik sistemini hayata geçirdik. Bu Koreli yatırımcılar için çok önemli bir fırsattır. Her yatırım, her yatırımcı için bunu birlikte tasarlıyoruz. Bakanlar Kurulu kararıyla bir kanun gibi her yatırım için özel bir belge düzenliyoruz. Bundan yararlananlar var. Fransız, Alman firmaları da bunların içindeydi ama Koreli firma yoktu. Önümüzdeki pakette, belki 2-3 ay sonra mutlaka Koreli yatırımcıları da burada görmek istiyoruz.”