Gazete Vatan Logo

Kore gazisinin dramı

Bu istekte bulunurken gözyaşlarını tutamadı

ZONGULDAK’ta oturan Kore Gazisi 82 yaşındaki Mustafa Yıldız, kendisini evinde ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal’dan, 2 oğluna iş isterken duygulandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, 13 çocuk, 67 torun sahibi Kore Gazisi Mustafa Yıldız’ı evinde ziyaret etti. Eşi Hatice Yıldız 4 yıl önce yaşlılığa bağlı hastalıktan ölen Mustafa Yıldız, Dernek Başkanı Ramazan Çakal’dan çocuklarına iş istedi. 2 oğlunun İstanbul’da kapıcı olarak çalışırken işten çıkarıldıklarını ve şu anda aileleriyle birlikte yanında kaldıklarını anlatan Yıldız, "Onlara bir iş istiyorum" dedi.

Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli olduğunu, 850 lira emekli maaşı ve 3 ayda bir aldığı 1350 liralık gazi maaşı ile geçindiklerini söyledi. Yıldız, "Bu maaşla işsiz olan çocuklarıma ve ailelerine bakıyorum. Çocuklarım işsiz, mağdurlar. Benim maaşımla geçiniyorlar. Onlar bana bakması gerekirken, ben onlara bakıyorum" diye konuştu.

Konuşması sırasında duygulanan ve gözleri dolan Mustafa Yıldız’ı, Dernek Başkanı Ramazan Çakal teselli etmeye çalıştı. Çakal, iş konusunda gerekli yerlerle görüşeceğini belirtti.

Babasının adını taşıyan 2 çocuk babası 55 yaşındaki Mustafa Yıldız ile 2 çocuk babası 44 yaşındaki Muhammet Yıldız da İstanbul’da işten çıkarılınca memleketlerine dönmek zorunda kaldıklarını, babalarının maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı