Gazete Vatan Logo

Kore gazisine 61 yıl sonra madalya

Hassa Kaymakamlığınca 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılan 81 yaşındaki 10 çocuk babası Kore gazisi Mustafa Çörtük'ün, şeref madalyası olmadığının fark edilmesi üzerine yetkililer tarafından ilgili makamlarla görüşme yapıldı. Yapılan görüşmeler sonunda, gazi Çörtük adına gönderilen şeref madalyası, kaymakamlıkta düzenlenen törenle kendisine takdim edildi. Geçen 61 yılın ardından Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu'ndan madalyasını almanın gururunu ve heyecanını yaşayan gazi Çörtük, törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Gazi Çörtük, Türkiye'den giden tüm askerler gibi kendisinin de Kore'de ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, “Geç de olsa madalyamı almanın heyecanı içindeyim. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun” dedi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu da 61 yıl önce NATO adına savaşa katılan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirdiğini bildirerek, Türk askerinin de elde ettiği başarıyı bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

Barış adına savaşa katılan Türk askerlerinin, savaşmanın yanı sıra yüksek disiplin ve adalet anlayışını da Kore'ye taşıdığını vurgulayan Tekbıyıkoğlu, “Devletimizi ve Türk insanını ülkesinden uzak diyarlarda şan ve şerefle temsil eden gazilerimize minnet borcunu ödemenin haklı gururunu bugün yaşamaktayız. Yıllar sonra da olsa devletimiz görevini yapmış ve Mustafa Amca'nın emanetini kendisine takdim etmiştir. Kendisi bizim onur ve gurur kaynağımızdır” diye konuştu. İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yılmaz Levent Güler ise kendisinin de Afganistan Barış Gücü'nde 6 ay görev yaptığına değinerek, Türk askerinin üstlendiği her görevi tarih boyunca başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Haberin Devamı