Moda haftasının unutulmazları

Beş güne yayılan defile, sunum ve etkinliklerden oluşan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’u geride bırakırken ‘unutulmayacaklar’ listemi paylaşmasam olmazdı.

Moda haftasının unutulmazları

Moda haftasının unutulmazları

- Arzu Kaprol’ün Mercan Dede’nin müzikleri eşliğinde sunduğu dijital ağırlıklı çalışması, tasarımın sadece kumaşlara, kesimlere veya podyumda süzülen modellere bağlı olmadığını gösterdi. ‘Life Print’ adlı koleksiyon, üç boyutlu baskı teknolojisi kullanarak hazırlanmış tasarımların üzerine yansıtılan video aracılığıyla sunuldu. Yaşamı dijitalleştiren, dijitali yaşamın merkezine koyan böyle bir çalışmayı #MBFWI kapsamında izlemek çok keyifliydi.

- Duayen tasarımcı Bahar Korçan bu sezon ‘Mercedes-Benz Celebrates Bahar Korçan’ başlığıyla karşımızdaydı. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan ‘Toz’ adlı koleksiyonda resim, heykel ve modayı buluşturan tasarımcı moda haftası boyunca sergilenecek bir esere imza attı.

- Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan ve Bahar Korçan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel buluşma, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucularından ve moda haftasının temellerini atan isimlerden olan Korçan’ın “Mercedes-Benz Türk ile birlikte sunduğumuz bu çalışma, bana bir ödül gibi geldi” sözleri davete katılanları hem gülümsetti hem de bir hayli duygulandırdı.

Haberin Devamı

- Deniz Berdan ve Begüm Berdan’ın asi ve sıra dışı markası DB Berdan, moda haftasında en çok dikkat çeken şovlardan birisine imza attı. Cinsiyetçi moda algısına karşı bir tavır sergileyen ikilinin ‘aynı gökkuşağının altında yaşama’ fikriyle oluşturduğu koleksiyonun podyumunda Gonca Vuslateri ve Rüzgar Erkoçlar gibi isimleri izledik. Grafik çalışmaları, müzikleri ve enerjisiyle davetlileri ayağa kaldırmayı başaran defile, cinsel kimliğini özgürce taşımak isteyenler için önemli bir adım oldu.

Moda haftasının unutulmazları

-Moda Tasarımcıları Derneği başkanı Mehtap Elaidi’nin ‘Dear Diary’ adlı sunumu, bizi bir fantezi dünyasına davet etti. Yumuşak ve akışkan kumaşlarla rahat görünümler sunarken eğlenceli işlemelerle tasarımlara hareket katmayı başaran Elaidi’nin koleksiyonu hazırlarken çıkış noktası Wes Anderson imzalı ‘Moonrise Kingdom’ filmiymiş.

Haberin Devamı

-Derya Açıkgöz’ün ünlü akınına uğrayan defilesinin bizi çok şaşırtacağını söylemiştim; haksız çıkmadım. Her sezon giderek daha güçlü siluetler yaratan Derya’nın önünde parlak bir moda yolculuğu olduğunu söyleyebilirim.

- Tuba Ergin’in 130 metrekare gerçek çim kullanarak stüdyo alanında kendi dünyasını yaratması ve şık bir performans eşliğinde sunduğu koleksiyonu, moda haftasındaki sunumlara verilen emeğin bir göstergesi niteliğindeydi. Her şey ‘ana sahne’ için değil, ‘en iyi şekilde sunmak’ için.

- Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un en duygusal koleksiyonlarından birisi Bora Aksu tarafından sunuldu. 1930’lu yıllara dönerek çok sevdiği anneannesine ‘hayal bile edemeyeceği’ bir gardırop armağan etmek istediğini söyleyen Aksu’nun romantik tasarımları ve uçuş uçuş renkleri, koleksiyonu izleyen kadınların gönlünü çaldı.

DİĞER YENİ YAZILAR