New York’ta parti zamanı!

Her ne kadar moda dünyası henüz işi gücü bırakıp, topukluları çıkartıp sabaha kadar partilemeye hazır olmasa da New York moda haftasında koleksiyonlarını sunan tasarımcılar hepimizi dev bir partiye davet ediyor. Özellikle Marc Jacobs ve COACH defileleri, gençlik yıllarını ‘sıkı’ partilerle geçirmiş kadınlara bir sonraki partinin davetiyesini ulaştırmışa benziyor.

New York’ta parti zamanı

Örneğin COACH , bir başkaldırı niteliğindeki koleksiyon sunumunda İlkbahar/Yaz 2017 defilelerinden beklenenin tersini yapıyor. Uçuşan pembe elbiseleri bir peri masalı anlatırcasına değil, rock’n roll bir müzikalde yanlışlıkla karşımıza çıkmış gibi sunuyor. Bir araba mezarlığını andıran podyumda sunulan bütün ürünler, izleyicisine “Acaba yanlış defileye mi geldim?” diye sorduruyor. Bu da COACH koleksiyonunun azılı New York defilelerinin arasından sıyrılıp bir adım öne çıkmasını sağlıyor.

Ralph Lauren yüzünden kafalar karıştı

Geçtiğimiz Şubat ayında bazı markaların koleksiyonlarını sunma şeklini değiştireceği haberi yayılmış, bu haberin üzerine de her kafadan bir ses çıkar olmuştu. Tabi ki topyekün bir değişikliğe gidilmediği için hangi defilenin ne zaman yapıldığı, hangi koleksiyonun sunulduğu ve ne zaman satışa çıkacağı gibi konular kafaları karıştırmaya devam ediyor. Örneğin New York moda haftası kapsamında bir ‘Eylül Koleksiyonu’ sunan Ralph Lauren ’in, İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonları ile eş zamanlı bir sunum yapması, sektörün önde gelenlerini bile şaşırtmışa benziyor.

Haberin Devamı

New York’ta parti zamanı

Ralph Lauren’in bir diğer hamlesi ise podyuma çıkan her parçayı anında satışa sunmak oldu. En ‘geleneksel’ Amerikalı markalardan birisinin, modayı algılama ve tüketme şeklimizi değiştirme çabası gösteriyor ki önümüzdeki günlerde bu konu gündemimizden düşmeyecek.

Gelelim bu kadar kafa karıştıran ve konuşulan koleksiyona. Ralph Lauren, buram buram vahşi batı kokan ancak modern görünümden taviz vermeyen tasarımlarla sonbaharı karşılıyor. Defilenin Madison Avenue’deki Ralph Lauren mağazasının önünde gerçekleşmesi ve defile finalinde podyuma çıkan efsanevi tasarımcının davetlileri mağazaya az önce podyumda izledikleri koleksiyondan parçaları satın almaları için davet etmesi de bu ‘izle ve hemen satın al’ kararını destekliyor.

Haberin Devamı

New York’ta en çok konuşulanlar

- Yeezy koleksiyon sunumu sırasında bazı modellerin susuzluktan bayılması, Kanye West’in ağır eleştiriler almasına neden oldu.

- Proenza Schouler koleksiyonu, pek çok otorite tarafından New York moda haftasının en iyi koleksiyonu olarak gösterildi.

- Tom Ford koleksiyonu özel bir akşam yemeği düzeniyle sunuldu. Tabi ki bu yemeğe sadece sektörün en üst seviyesindeki isimler davet edilmişti.

- Bella Hadid, Michael Kors defilesi için çıktığı podyumda düştü. Bu anı ölümsüzleştiren GIF’ler bir anda internetin her yanına yayıldı.

- Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden efsanevi sokak stili fotoğrafçısı Bill Cunningham için bir anma düzenlendi. Moda fotoğrafçıları, Cunningham’ın ayrılmaz bir parçası haline gelen mavi ceketinin bir benzerini giyerek ustaya vefa borçlarını ödemiş oldular.

DİĞER YENİ YAZILAR