Modanın kutsal ayına merhaba

Dünyanın bir ucundan diğerine uzanan stil sahibi bir yolculuğa hazır mısınız? Işıklar kapanacak, podyumda süzülen modeller moda severlerin heyecanına heyecan katacak, fotoğraflar paylaşılacak ve önümüzdeki yılın ilkbaharında hayatımıza karışacak trendlerle buluşacağız. New York’ta başlayan ‘moda ayı’ Londra, Viyana, Paris, Milano ve İstanbul gibi şehirlerde devam edecek ve baş döndüren defile trafiğinde kendimizi kaybedeceğiz. Ben bu ayın Milano ve İstanbul duraklarını yerinde takip edeceğim. Diğer duraklardan da haberler getirmeyi ihmal etmeyeceğim. Merak edenler için notumu iliştireyim; moda haftamız Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul bu sezon 11-15 Ekim tarihleri arasında Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek.

Modanın kutsal ayına merhaba

New York’tan Viyana’ya

Moda dolu bu ayın ilk büyük haberi, Türk tasarımcılardan geldi. Nihan Topaloğlu imzalı L’atelier Cache’nin ‘Anecdot’ adlı İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonu, 12 Eylül’de New York’ta sunulacakmış. Kandinsky’nin Bauhaus döneminden ilham alan ve hafif deri, koton ve keten gibi materyallerle hazırlanan koleksiyonun yurt dışında sunulacak olması gurur verici.

Haberin Devamı

Benzeri bir heyecan ve gururu yaşayan diğer isimse Ece Özalp. Bizi mitolojik bir kahramanın dünyasına davet eden genç tasarımcı, ‘Unicorns Are Real’ adlı koleksiyonunda yeni nesil ‘couture’ yaklaşımını benimsiyor. 17 Eylül’de Viyana’da gerçekleşecek defile de yakından takip edilmesi gerekenler arasında.

INSTAGRAM’A UYGUN KOCA

Modanın kutsal ayına merhaba

InstagramHusband’ yani Instagram dünyasında yaşayan, kadınların Instagram’da paylaşacakları fotoğrafları çekmelerine yardımcı olan erkek. Bu tanım, son birkaç ayda hayatımıza girdi ve pek çoğumuzun gerçekliği haline geldi. Eşlerinin fotoğraflarını çekerken şekilden şekle giren erkeklerin hafif bir tebessümle karşıladığı bu tanım, moda haftalarının da gündemine girdi. Kullanıcıların farklı hizmetler satın alabildiği bir web sitesi, dileyen moda severlerin New York moda haftası boyunca ‘Instagram Husband’ hizmeti alabileceklerini duyurdu. Defileden defileye koşturuyorsanız ve bu arada fotoğraflarınızı çekecek, sizin yerinize davetiyelerinizi teslim alacak, kıyafetlerinizi kuru temizlemeye götürüp getirecek birisine ihtiyacınız varsa, bu hizmet tam size göre.

Haberin Devamı

EN ‘TEMİZ’ UYGULAMA

Modanın kutsal ayına merhaba

Instagram’dan anlayan erkekleri bir kenara bırakayım, akıllı telefonum bana yeter diyorsanız, bu işlemlerin kuru temizleme ve ayakkabımı bakımı gibi hayati önem taşıyan bir bölümünü kolayca halledebileceğiniz bir önerim var: Temiz.

Temiz, bir mobil uygulama. Tek amacıysa kuru temizleme, ütü, ayakkabı bakımı gibi ihtiyaçlarınızı en hızlı ve ‘temiz’ şekilde karşılamak. Ben uygulamayı, Apple Store’da gezinirken fark edip indirdim. Sonrasında bir deneyeyim dedim. Uygulama üzerinde belirlediğim adrese, istediğim saatte gelen bir valeye kıyafet ve ayakkabılarımı teslim ettim. Ertesi gün, yine istediğim saatte hepsini teslim aldım. Bütün süreci telefonumdan takip ettim ve yine mobil uygulama üzerinden ödememi gerçekleştirdim.

Sanırım bundan sonra ‘hiçbir şeye yetişemiyorum’ cümlesiyle başlayan sızlanmalarıma bir son vereceğim ve buna benzer farklı uygulamaları keşfederek gündelik hayatımı daha düzenli ve verimli hale getireceğim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR