Geleceğe Dönüş

Alışveriş söz konusu olduğunda geleneklerden vazgeçmeyenlerin tarafındaydım. Eğer bir gömlek alacaksam mağaza mağaza gezmeli, farklı renk, model ve kalıptaki gömlekleri denemeli, birkaç saatlik maceranın sonunda en beğendiğim gömleği satın almalıydım. Tabii alışveriş öncesi veya sonrasında bir kahve molası vermeli, aldıklarımı arkadaşlarımla paylaşmalıydım. Deneme kabini fotoğraflarından bahsetmiyorum bile; siz anladınız!

Geleceğe Dönüş

Ancak son zamanlarda sadece benim değil pek çok alışveriş severin alışkanlıkları değişmişe benziyor. Artık çok kıymetli hale gelen zamanımızı mağazalarda harcamak yerine alışverişimizi dijital hale getiriyoruz. En sevdiğimiz ayakkabı rafların arasında bir yerlerde değil, sadece birkaç tık uzağımızda. Kimi zaman ofiste kaçamak şekilde, kimi zaman vapurda bir yakadan diğerine geçerken, kimi zaman arkadaşlarla buluştuğumuz bir akşam yemeğinde telefonlarımız sayesinde alışveriş yapabiliyoruz.

Bize bu kolaylığın sağlanması, bir şeylerin de zorlaşması anlamına gelmeli değil mi? Alışverişin dijitalleşmesi ile ayağımızın alıştığı mağazaların bir bir kapanması eş zamanlı gerçekleşiyor gibi. Dijital mağazada yüksek kiralar, nitelikli personel veya dikkat çekici dekorasyon gibi pek çok harcama kalemine ihtiyaç duyulmadığı düşünülürse buna şaşırmak mümkün değil.

Haberin Devamı

Bu eğilim sadece dünyanın uzak ülkelerinde değil, bizim ülkemizde de kendisini gösteriyor. Türkiye’de son dönemlerde pek çok mağazanın kapandığını, bu mağazaların yerini dijital satış kanallarının aldığını görüyoruz. Giderek artan e-ticaret bazı kapıları kapatırken yenilerini açıyor. Ben de alışveriş alışkanlıklarını yeni yeni dijitalleştiren biri olarak bu süreci yakından takip ediyorum.

Zayn gündemden düşmüyor

Geleceğe Dönüş

OneDirection adlı grupla tanınan ve sonrasında grubu dağıtma pahasına kendi kariyeri üzerine yoğunlaşma kararı alan genç şarkıcı Zayn’in moda dünyasıyla inişli çıkışılı bir ilişkisi olduğunu söyleyebilirim. Kız arkadaşı süper model Gigi Hadid ile kamera karşısına geçtiği çekimler, sektörün en önemli davetlerinde iddialı kombinlerle boy göstermesi ve pek çok erkek dergisinin kapağında yer alması sayesinde moda severlerin radarına giren genç yıldız, Giuseppe Zanotti ile bir araya gelerek moda konusunda şakasının olmadığını gösterdi. Kapsül koleksiyon duyurusu interneti sallayan Zayn’in tasarımcı koltuğunda neler yaptığını keşfetmek için 2017’yi bekleyeceğiz.

Haberin Devamı

Bir rapçi, bir tasarımcı, bir araba

Şöyle bir bakınca, bir fıkranın başlangıcı gibi. Bir rapçi, bir moda tasarımcısı ve lüks bir araba aynı cümlede buluşunca devamında komik bir hikayenin geleceğini düşünebilirsiniz. Ancak bahsettiğimizisimler FUTURE, Giorgio Armani ve Bugattiolunca iş tahmin ettiğinizden de ciddi.

Geleceğe Dönüş

Giorgio Armani tarafından tasarlanan, 2 milyon doların üzerindeki etiket fiyatıyla yürek hoplatan Bugatti Chiron ve eş zamanlı sunulacak aksesuar ve giyim koleksiyonu yakında sokaklarda olacak. Ancak öncesinde bize bir ısınma turu attırması için rapçi FUTURE ile birlikte Bay Armani’nin evini ziyaret ediyoruz. Bir erkek dergisi tarafından gerçekleştirilen bu buluşma bize gösteriyor ki Bay Armani, ilerlemiş yaşına rağmen havalı ve popüleri yakalayan duruşundan taviz vermiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR